sabato

Monvínic, Barcelona, Spanje

Monvínic

Behalve een restaurant is Monvínic ook een wijnbar en een onderzoekscentrum, compleet met wijnbibliotheek.

Monvínic

GETIPT DOOR Sepideh Sedaghatnia (blz. 74). Voor de bezielster van het Antwerpse Divin is dit wijnrestaurant nabij de Ramblas een zalige speeltuin. ‘Ik snap niet waarom dit adres nog geen ster heeft, want het heeft alles in huis wat mij blij maakt. Er is een wijnkaart om u tegen te zeggen, de sfeer is relaxed en toch gestileerd en het eten is ontzettend verfijnd. Dit is een plek waar ik helemaal tot rust kom.’

HET RESTAURANT Ondernemer en wijnmaker Sergi Ferrer-Salat heeft hier niet alleen een enorme wijnkelder verzameld, maar ook heel wat oenologisch en gastronomisch talent. Zo leidt Isabelle Brunet, een voormalige sommelier van het iconische restaurant El Bulli, een team van vijf wijnkenners. Behalve een restaurant is Monvínic ook een wijnbar en een onderzoekscentrum, compleet met wijnbibliotheek.

AAN HET FORNUIS Chef Ariadna Julián werkte bij Le Taillevent in Parijs en brengt hier een verfijnde Frans-mediterrane keuken.

OP HET MENU Kies à la carte een mooi stuk gegrild vlees, of licht gerookte tonijn met aubergine en gember. Aan de wijnbar worden Catalaanse tapas geserveerd.

WINE & CO. De enorme kaart met 3500 wijnen staat op een iPad. Elke dag openen de sommeliers minstens 40 flessen die ze per glas serveren.

REKENING Een hoofdgerecht kost gemiddeld 30 euro. (JS)

monvinic.com, Diputació 249, Barcelona, Spanje +34.932.726.187, voorlopig alleen takeaway

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie