sabato

My Tannour, Elsene

My Tannour ©Lucid

Een snack in de vorm van Syrisch streetfood.

Drie jaar geleden opende Georges Baghdi Sar in alle stilte dit snackhuis, dat helemaal in het teken staat van de keuken van zijn land: Syrië. De jonge kok installeerde twee aarden potten die hij ‘tannours’ noemt. Daarin bakt hij het brood dat hij vervolgens volstopt met lams- of rundvlees. Het vlees wordt urenlang gebakken in imposante ovens achteraan in het pand.

Chef Georges Baghdi Sar, My Tannour ©Lucid

HET RESTAURANT Zodra je binnenkomt, zie je dat het brood just in time wordt gebakken in grote aarden potten die dienst doen als oven. Boeiend! Daarna wordt het brood volgestopt met draadjesvlees.

AAN HET FORNUIS Georges Baghdi Sar bedacht het concept. Zijn gerechten zijn geïnspireerd op zijn jeugd, en hoe zijn moeder en grootmoeder kookten. Authentieker kan niet.

OP HET MENU Bij het brood: klassiekers uit de Midden-Oosterse keuken. Denk aan gemarineerd vlees, falafel, halloumi, linzen, hummus, gerookte aardappel, gemarineerde citroen, mais, sumak, sesam en verse groenten.

DE BUURT Op een boogscheut van het Flageyplein en de Vijvers van Elsene.

REKENING 15 à 20 euro.

Brouwerijstraat 98, 1050 Elsene, 02/469.14.81. Ook vestigingen in Sint-Gillis (Adolphe Demeurlaan 26, 0498/71.98.37) en Brussel (Wolvengracht 50, 0488/32.34.25). 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie