sabato

Nonam, Gent

Nonam, Gent ©Heikki Verdurme

Een goede wijnkaart en verfijnde hapjes in een historisch huis in het Patershol.

Nonam, Gent ©Heikki Verdurme

Karel Van Oyen is een geweldige kok. Dat bewees hij al toen hij na een periode bij het driesterrenrestaurant Hertog Jan zijn eigen zaak Vinto in Kruisem begon.

HET RESTAURANT Een historisch huis in het Patershol - ooit een café, later de woning van een antiquair - heeft een grondige renovatie gekregen en is nu tegelijk wijnbar en restaurant. Binnenkort opent hier ook een boetiekhotel. De naam is een omgekeerde verwijzing naar Manon, de dochter van mede-eigenaar Arne Van Wambeke.

AAN HET FORNUIS Karel Van Oyen bewees al in zijn vorige zaak Vinto dat hij geraffineerd kan koken.

APERO Sommelier Joery De Lille stelde een goede wijnkaart samen, chef Van Oyen serveert er mooie hapjes bij. Op de drankenkaart staan twintig verschillende wijnen, die ook allemaal per glas verkrijgbaar zijn.

OP HET MENU De hapjes in de wijnbar variëren van een visbeignet met groene kruiden tot een quinoasalade, een rundstartaar of kokkels in een Thaise curry. In het restaurant zijn er menu’s in drie, vier, vijf of zes gangen.

REKENING Hapjes kosten tussen 3 en 15 euro. Voor een viergangenmenu betaal je 47 euro.

nonamrestaurant.be, Sluizekenkaai 1, 9000 Gent, 09/329.49.14

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie