Advertentie
Advertentie
sabato

Oaxen Krog, Stockholm, Zweden

Oaxen Krog, Stockholm, Zweden ©Magnus Ek

Magnus Ek staat niet alleen bekend voor de precisie waarmee hij kookt, maar ook voor zijn inzet om duurzaam te werken.

Oaxen Krog, Stockholm, Zweden ©Erik Olsson

GETIPT DOOR San Degeimbre (San, blz. 14). ‘De toekomst ligt bij chefs die lokaal werken én hun gasten een echte beleving weten te geven. Dit restaurant doet dat al jaren. Magnus Ek kookt met alle zintuigen én met zijn hart.’

HET RESTAURANT Magnus Ek en zijn vrouw Agneta Green begonnen in 1994 een restaurant in Oaxen, een eiland voor de Zweedse kust. Dat behoorde jarenlang tot de absolute wereldtop - het stond bijna elke keer in de lijst van 50 beste restaurants ter wereld. In 2013 verhuisde het restaurant naar een herbouwde scheepsloods aan het water, in het centrum van Stockholm. Daar behaalde het al snel twee sterren in de Michelingids. Er is ook een bistro. De boot tegenover het restaurant is ingericht als boetiekhotel.

AAN HET FORNUIS Magnus Ek staat niet alleen bekend voor de precisie waarmee hij kookt, maar ook voor zijn inzet om lokaal en duurzaam te werken.

OP HET MENU Gegrilde komkommer, gerookte boter, aardpeer, eitjes van marene (een zalmachtige) en rabarber. Schorseneer met oesters, dille, onrijpe bessen en appelmiso. Coquilles in eigen bouillon, puree van gefermenteerde mais, geroosterde hazelnoten en berenklauw.

REKENING Het degustatiemenu kost 2450 Zweedse kronen (225 euro). (JS)

 oaxen.com, Beckholmsvågen 26, Stockholm, Zweden, +46.85.51.531.05

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie