Proefwerk | De Italiaans touch van Isabelle Arpin in Ciao

Jan Scheidtweiler aan tafel bij Ciao in Brussel: Italiaans met de touch van Isabelle Arpin.

Je kunt er natuurlijk vergaderen – daar hebben ze zeven zalen voor – maar op het programma van de nieuwe Brusselse zakenclub TheMerode staat ook yoga bij kaarslicht, een voordracht van de chief economist van Goldman Sachs en een livesessie van de Brusselse band Colver. De club, sinds eind 2021 de opvolger van de Cercle de Lorraine, pakt het duidelijk eigentijds aan. Dat blijkt ook uit de make-over die hij gaf aan het stadspaleis uit de 17de eeuw dat aan de familie De Merode toebehoorde. Het staat er blinkend opgepoetst bij. Via een hal vol kaarsen en bloemstukken gaat het naar een L-vormig restaurant, met luxueuze materialen, een bar en hedendaagse kunst.

Advertentie
Advertentie

TheMerode heeft voor zijn restaurant Ciao een samenwerking opgezet met Isabelle Arpin, en dat is een goede keuze. De Frans-Belgische chef combineert finesse met speelsheid, ook in haar eigen restaurant aan de Louizalaan.

Arpin is curator van Ciao, en dus zien we haar niet fysiek aan het werk. Maar de kaart is duidelijk door haar handen gegaan. Die brengt een ode aan de Italiaanse keuken, met klassiekers als pasta cacio e pepe (22 euro), Milanese kalfsschnitzel (32 euro) en de eeuwige vitello tonnato (19 euro). Gelukkig zijn er ook enkele creatieve gerechten waarop de chef wél haar handtekening zet.

Advertentie
Advertentie

Bij een voorgerecht rond artisjok met finocchiona (18 euro), een Toscaanse salamivariëteit met venkelzaad, krijgen we Arpin nog niet op haar best te zien. Zelfs met een ijsje van olijfolie en een salade van courgette komt het gerecht niet helemaal tot leven. Parmigiana (18 euro) is dan weer een mooie, verfijnde versie van het traditionele gerecht, met smeltende aubergine en goed gedoseerde tomatensaus.

Huisgemaakte spaghetti met citroen uit Amalfi (24 euro of 45 euro met kaviaar) en de Arpin-risotto, met gegrilde pecannoten en taleggiokaas (24 euro), bevestigen dat de Italiaanse keuken een geraffineerde behandeling krijgt. Dat blijkt ook uit een dessert met gekonfijte schil van clementine, knap opgevuld met amandelcrème, en yoghurtijs (12 euro)

Advertentie