Restaurant Cécile in Roosdaal | Betaalbaar huis van vertrouwen

Twee zussen, een klassieke kok en het huis van de buurvrouw: in restaurant Cécile is het een winnende combinatie, vindt culinair recensent Jan Scheidtweiler.

Astrid en Judith Van Snick hebben begrepen dat geluk soms dichtbij ligt. De zussen openden in mei in het Pajottenland hun eigen restaurant, pal naast het huis waar ze zijn opgegroeid. In de statige voormalige kosterswoning kwamen ze als kinderen dikwijls over de vloer bij Martha en Cécile, merkwaardig genoeg óók twee zussen.

Restaurant Anju in Brussel | Origineel, lekker én betaalbaar
Advertentie
Advertentie

Als eerbetoon aan de buurvrouwen hebben de nieuwe eigenaars de lichtrode buitengevel aan het kerkplein opgepoetst. Ook de vloertegels in de hal verwijzen nog naar het verleden. De rest van de gestileerde inrichting is licht en luxueus, strak en hedendaags. De bar is in marmer, de keuken is open. Op de mooie houten tafels staat handgemaakt servies.

Zelfs hun personeel zijn de zussen niet ver gaan zoeken: chef Tom Vannieuwenhuyze is de partner van Judith. Alle drie hebben ze ervaring bij de betere restaurants uit de streek, van de voormalige Bistro Margaux (Tom) over De Verleiding (Tom en Judith) tot Sir Kwinten (Astrid). Die ervaring is te merken in de zaal en op het bord. De zussen zijn geboren gastvrouwen, attent en bedacht op elk detail: hier voelt een gast zich geborgen.

Van rundstartaar (22 euro) maakt de chef een meer exotische versie met avocadocrème, miso en oesterblad op een broodkrokant. Onderaan heeft hij een verfijnde saus op basis van Tomasu-soja gelepeld.
©VLADVDK
Advertentie
Advertentie

Zo verzorgd het interieur en de bediening zijn, zo beheerst zijn de gerechten. Vannieuwenhuyze heeft een kleine kaart samengesteld van vier voor- en vier hoofdgerechten. Maar je mag hier wel zelf kiezen en dat is al een verademing in een wereld waar het verplichte menu alomtegenwoordig is.

De chef houdt het overwegend klassiek. Zo serveert hij een lekkere minigarnaalkroket als verfijnd hapje. Ook de pomme ostendaise (22 euro) is goed. Aardappelpuree en garnalen, zure room en bieslook, meer is het eigenlijk niet, maar het geheel is zo goed gedoseerd en hoog op smaak dat het een zaligheid wordt. Een frisse kruidensaus en wat bloemetjes bovenaan zijn de enige frivoliteit.

La Rigue in Knokke-Heist | Duur en chaotisch, maar lekker eten bij Peter Goossens

Van rundstartaar (22 euro) maakt de chef een meer exotische versie met avocadocrème, miso en oesterblad op een broodkrokant. Onderaan heeft hij een verfijnde saus op basis van Tomasu-soja gelepeld.

Datzelfde gevoel voor hechte combinaties is nog te proeven in een geslaagde versie van caesarsalade – met krielaardappel, sucrine en geschaafde kaas – die naast sappig gegaarde kipfilet ligt (30 euro). Cécile is in korte tijd uitgegroeid tot een huis van vertrouwen en dat is helemaal terecht.

Cécile

Brusselstraat 6, 1760 Roosdaal
Tel. 054/86.00.81 | restaurantcecile.be
Dinsdag en woensdag gesloten

Rekening

107 euro per persoon (52,5 euro eten, 54,5 euro dranken).

Decibel

Ondanks de open bar en keuken zit het hier akoestisch goed: 65 dB gemiddeld.

Advertentie

Wijn

Een korte kaart met vooral jonge wijnen. Interessante namen uit heel Europa, van assyrtiko uit Griekenland tot xarel-lo uit Catalonië. De goedkoopste fles kost 33 euro. Zes wijnen per glas: 9 euro.

Kom ik terug?

Alles klopt hier, van de goed gemaakte gerechten met een klassieke basis voor redelijke prijzen tot de attente bediening in het verzorgde kader: waarom zou je hier niet terugkomen?

Advertentie