sabato

Restaurant Controverse in Aalst: ganzenlever langs de golfbaan

Op een doordeweekse middag zit de sfeer al goed bij Controverse. Het is hier luid, nonchalant en gezellig tegelijk. ©rv

Jan Scheidtweiler aan tafel bij Controverse, het nieuwe restaurant van de golfclub De Kluizen in Aalst: ganzenlever langs de green.

Wat doet een ambitieuze golfclub als de spelerskantine te klein is geworden? Ze investeert in een gloednieuw restaurant met seminariecentrum en loungebar. Nick De Jonge, de eigenaarmanager van De Kluizen, de snelgroeiende club in de rand rond Aalst, stopte anderhalf miljoen euro in de vernieuwing. Wie de parking op rijdt, kijkt uit op opvallende, strakke volumes in zwart en wit die de 9 holes afschermen van de straat. Alles is licht en helder, met binnenin een weids uitzicht op de green.

©rv

Controverse, het nieuwe restaurant van de club, staat onder leiding van de ervaren Bartel Dewulf. De chef leidde in Aalst een eigen cateringbedrijf, hielp er restaurant Kelderman aan een Michelinster en werd daarna kok van de Rode Duivels: de juiste man op de juiste plaats dus.

Dewulf is een chef van het klassieke soort. Hij kickt op mooie producten, van oesters tot truffels, en legt die het liefst heel herkenbaar op een bord. Op de kaart van deze luxebrasserie heeft hij veel bekende namen gezet, van kibbeling met tartaarsaus (11 euro) over garnaalkroketten (19,5 euro) en gebakken ganzenlever (21 euro) tot steak tartaar met truffel (32 euro) en zeetong meunière (38 euro). Heel af en toe duikt een hedendaags gerecht op, zoals sashimi van zalm en tonijn met wakame en soja (20 euro).

©rv

Voor liefhebbers van een stoer stuk gegrild rund heeft de chef een aparte kaart gemaakt. De prijzen zijn even stevig als het vlees zelf: ribeye van black angus kost 35,5 euro, Japanse wagyu met een hoge vetmarmering zelfs 95 euro. Gelukkig zijn de sla en de frietjes inbegrepen.

Op een doordeweekse middag zit de sfeer er al goed in bij Controverse. Het is hier luid, nonchalant en gezellig tegelijk. Een goed gebakken zwezerik met gestoofde savooikool en paddenstoelen (21 euro) draagt alleen maar bij tot de gezelligheid.

Van het gerecht rond sint-jakobsvruchten (20 euro) dat daarna op tafel komt, had je meer mogen verwachten. Om de crème ‘Christian Parra’, de legendarische bloedworst uit Frans-Baskenland, op het bord te detecteren, is enig speurwerk nodig. Ook lardo, dat Italiaanse spek, en blanke-botersaus laten tussen de gebakken coquilles amper van zich horen.

Een stukje patrijs (32 euro) dan maar? Ook daarmee scoort Controverse helaas geen birdie. Het borstvlees heeft geen echte wildsmaak. En de saus die erbij komt, is te krachtig. Met een royale pavlova met rood fruit, blauwe bessen, meringue en room (11 euro) weet de keuken wel een sympathiek dessert te maken, maar dat is al bij al te weinig om Controverse nu al een succes te noemen.

Waar?
Controverse
Golfclub De Kluizen
Zandberg 6
9300 Aalst
Zondag en maandag gesloten.

Wijn?
Een korte kaart met voor iedereen wat. Wij dronken een rode bourgogne van Daniel Rion voor 48 euro, 2,6 keer de winkelprijs.

Decibel?
Toen het restaurant volliep, haalde de decibelmeter 70 dB, het equivalent van een stofzuiger in actie.

Rekening?
198 euro voor twee.

Kom ik terug?
Voor wie golft, is dit misschien een interessante plek, maar ik kom voorlopig niet terug.

Op zoek naar een restaurant in uw buurt? Gebruik de Sabato-Restozoeker

Lees verder

Advertentie
Advertentie