Restaurant Demain in Cadzand volgt Pure C op | ‘Niet alles staat op punt’

Restaurant Demain volgt Pure C in Cadzand op. Niet alles staat op punt, maar toch merkt culinair recensent Jan Scheidtweiler de goede intenties in deze ambitieuze zaak.

Zo hard het met de ontwikkeling van het luxevastgoed in Cadzand gaat, zo droevig is het er gesteld met het aanbod aan interessante restaurants. Zeker nu Sergio Herman zijn bekroonde zaken AIRrepublic en Pure C gesloten heeft, weet de Nederlandse tegenhanger van Knokke culinair niet veel te bieden.

Gelukkig durfde een getalenteerd koppel het aan om begin dit jaar in het Strandhotel, op de voormalige plek van Pure C, een ambitieus nieuw restaurant te openen. Demain heet het en voor Romée Monkel en Dani Hoefnagels blijkt dat zoveel meer dan alleen ‘morgen’ te betekenen: ze willen er ‘een culinaire reis naar de toekomst’ bieden.

Advertentie
Advertentie

Met ervaring in Nederlandse toprestaurants – ze werkten allebei in de twee­sterrenzaak Brut172, en Hoefnagels stond nog in de keuken bij Pure C – heeft het duo het potentieel om hier iets moois van te maken. Ook het zeezicht en het rust­gevende interieur – met veel hout en ruimte – en een enthousiaste ploeg jonge medewerkers doen het beste verhopen.

Ook het zeezicht en het rust­gevende interieur – met veel hout en ruimte – en een enthousiaste ploeg jonge medewerkers doen het beste verhopen.
©Chantal Arnts

Demain is verdeeld in twee zalen, een eigenaardig gevoel. Dat komt omdat Hoefnagels eerst twee aparte kaarten – een met bistrogerechten, een met fine dining – wilde hanteren. Maar dat idee is opgeborgen: er is maar één Demain-menukaart meer. Toch hinkt die nog op twee gedachten: de chef lijkt zowel de meerwaardezoeker te willen plezieren als de hotelgast die op zoek is naar één gerecht. Dus kun je hier niet alleen gaan voor een menu in drie en vijf gangen (95 euro en 145 euro), maar ook kiezen uit zestien losse à-la-cartegerechten. Daarbij wisselt verfijning – bloemetjes op een koolrabirolletje dat krabvlees omhult – af met brutere gerechten, zoals een smakelijke plak brioche die met vijfkruidenpoeder als pain perdu (18 euro) is gebakken.

Advertentie
Advertentie
Restaurant Cuines 33 in Knokke-Heist is een bijzondere beleving

Hoe delicaat Hoefnagels wel kookt, is al te proeven in zes hapjes – de eerste twee serveert de chef aan een welkomsttafel. Zowel een tartaar van dorade met dragonschuim als een meringue met intens iberico-varkensvlees maakt indruk. Samen met een heerlijke cappelletti-pasta met kruiden tonen ze ook dat de chef fan is van mediterrane smaken. Maar in een plomp gerecht rond rubia-rundvlees (55 euro) verslikt hij zich toch: een logge stoofbereiding, puree en knolselder maken het loodzwaar. Toch merk je zelfs hier de goede bedoelingen. Demain is beloftevol, maar zoekt nog een identiteit.

Deze zaak werd door de Sabato-recensent anoniem en betalend bezocht.

Demain

| Boulevard de Wielingen 49, 4506 Cadzand-Bad, Nederland
| Tel. +31/850.609.864 | demain.restaurant/nl

Decibel

Het is zalig zitten in Demain: gemiddeld 64,8 dB.

Rekening

Ik betaalde 147 euro (111 euro voor het eten en 36 euro voor het drinken).

Advertentie

Wijn

Een 31 bladzijden tellende kaart met veel topnamen die Demain kon overnemen van Pure C. Goede suggesties voor wijnen per glas. Reken daarvoor op gemiddeld 12 euro.

Kom ik terug?

Hier proef je talent dat zijn weg zoekt. Benieuwd hoe dit evolueert. Ik kom terug, uit nieuwsgierigheid.

Advertentie