Restaurant Kline in Brussel | Modieuze gerechten en oldskool klassiekers

Culinair recensent Jan Scheidtweiler ging aan tafel bij restaurant Kline in Brussel: ‘Het is een plezier om in zijn nieuwe restaurant het talent van Nico Corbesier te herontdekken.’

In ‘Proefwerk’ schuift culinair recensent Jan Scheidtweiler iedere week aan tafel bij de beste (en soms ook niet zo beste) Belgische restaurants.

Dertig meter naar links is de hippe wijnbar Nightshop, honderd meter naar rechts Resto Henri: nieuwkomer Kline is gevestigd in een interessante Brusselse restaurantstraat.

Advertentie
Advertentie

Ook de line-up is de moeite. Chef Nico Corbesier liet zijn talent tien jaar geleden al zien, bij Les Eleveurs in Halle. Daarna dook hij op in een wijnbar, kookte voor de voetballers van Anderlecht en werd foodarchitect. Gelukkig voor ons is ‘Le Corbesier’ nu gewoon weer chef. Souschef Katrien Vantomme werkte onder meer bij Beaucoup Fish en Côté Jardin in Brussel.

Kline opende begin april, op de gelijkvloerse verdieping van een boetiekhotel dat een ode brengt aan het brutalisme. Ook het restaurant is opgetrokken uit betongrijs. Uit het plafond bungelende draden zonder lampen tonen dat de inrichting nog niet helemaal op punt staat. Tegen de zomer komt er ook een terras.

Restaurant Kline in Brussel.
©Milk and Cookies

De kaart van Kline is klein, maar modieus. De elf gerechten zijn onderverdeeld in ‘cold and fresh’ en ‘hot and heavy’. Cold is een chutney van rode biet met pompoenpitcrackers (10 euro), onder ‘hot and heavy’ staat gebrande prei met chili (12 euro). Er is ook plaats voor oldskool klassiekers, zoals de kaasbereiding pottekeis (10 euro) en asperges met een eitje (15 euro).

De chef meldt dat alle gerechten om te delen zijn. Dan heeft hij zich bij sashimi van hamachi (16 euro) toch misrekend. Was het de bedoeling dat we vijf stukjes vis onder ons tweeën deelden? Die vis is wel prima van kwaliteit en dik gesneden. Flinterdunne knolselder en een saus op basis van umeboshi, die Japanse gefermenteerde pruim, brengen ieder een eigen accent, aards en pittig.

Advertentie
Advertentie

Ook bij de hoofdgerechten blijkt dat sharen meer voordelen biedt voor de keuken dan voor de gasten. Wagyurundvlees – van een Belgische kweker (23 euro) – en roodbaars (16 euro) komen samen op tafel. Wat laten we dan eerst koud worden? Gelukkig is het allemaal lekker. Bij het verfijnde vlees komt een intense kimchisaus, bij de roodbaars krijgen we zowel schorseneer als algen. Bij Brusselse paddenstoelen – met een rokerige toets van de grill en op een spies gestoken (13 euro) – ligt een Mexicaans geïnspireerde peperige mole-saus: ondanks het sharen, kom je toch graag terug naar Kline.

Waar?

Vlaamsesteenweg 162, 1000 Brussel
Tel. 0491/08.48.16 | kline.brussels
Gesloten op zondag, maandag en dinsdag

Rekening

151 euro voor twee.

Wijn

Een piepkleine, maar goede selectie van elf Europese flessen. De goedkoopste kost 37 euro. Per glas: van 8,5 tot 12,5 euro.

Advertentie

Decibel

Met zijn betonnen architectuur en zijn grote, open ruimte is Kline geen akoestisch paradijs. Gemiddeld 69,7 dB, een cijfer aan de lawaaierige kant.

Kom ik terug?

Goed uitgevoerde, originele gerechten, lekkere wijn en al bij al redelijke prijzen: waarom zou je niet terugkomen?

Advertentie