Restaurant La Général in Brussel | Betaalbaar Mexicaans eten

Restaurant La Général in Elsene brengt warme Mexicaanse smaken tegen zachte prijzen, vindt culinair recensent Jan Scheidtweiler.

Tortilla’s en tequila, maïs en bonen. Van de Mexicaanse keuken kennen we eigenlijk alleen maar de clichés. Gelukkig biedt een recente golf nieuwe restaurants in Brussel de kans die intrigerende wereld beter te leren kennen. Zo kunnen we in het hippe Hoxton-hotel guacamole en taco’s eten. In Elsene brengt het al even hippe Vérigoud authentiek aandoende gerechten als cochinita pibil, de Mexicaanse pulled pork.

Sergio Herman is terug met exclusief nieuw restaurant PrivéPrivée
Advertentie

En sinds september vorig jaar kunnen we terecht bij La Général, ook al in Elsene. Amandine Darmstaedter brengt er haar versie van de ‘cantina’, een plek die het midden houdt tussen een bar en een restaurant. De chef is een ervaringsdeskundige: ze is geboren in België, maar werkte jarenlang in de betere Mexicaanse keukens. Voor ze hier met haar eigen project begon, was ze consultant bij Vérigoud.

Met zijn grote bar en dicht op elkaar staande tafels is La Général een bruisende, lawaaierige plek. Schilderijen vol kleur en een zeemeermin aan de muur hebben de cantina Mexicaanse warmte ingeblazen.

Chef Amandine Darmstaedter brengt in restaurant La Général haar versie van de ‘cantina’, een plek die het midden houdt tussen een bar en een restaurant.
©Tribe Agency

Op de kaart staan vijftien gerechten om te delen. Sommige daarvan klinken vertrouwd, zoals vistaco’s (14 euro) of kip met mole, die beroemde Mexicaanse saus (21 euro). In de gerechten waar de cantina tortilla’s bij serveert, is telkens vermeld of het deeg gemaakt is met tarwe of met maïs, een veelzeggend detail.

Advertentie
Advertentie

Met dorade heeft de keuken een lekkere ceviche (16 euro) gemaakt in de stijl van Nayarit, een kustregio in het westen van Mexico. De vis is gelukkig niet te ver gegaard in het citroensap en heeft nog beet. Koriander, blokjes komkommer en avocado maken er een zomers bord van. Ook de tostada’s – wat dikkere, getoaste tortilla’s – met garnaalsla (9 euro) zijn geslaagd, al hadden de garnalen wat meer zout kunnen gebruiken.

De nieuwe bistro van L’air du temps verrast in elk gerecht

Gegrild vlees met tortilla’s en salsa, dat is instant herkenbaar Mexicaans. Bij La Général staan er twee van die taco’s op de kaart. De versie met lekkere rundsbavette blijft wat vlak door de garnituur van gebakken paprika’s (18 euro). De taco met gemarineerd varkensvlees krijgt interessanter weerwerk (15 euro), met onder meer ui, koriander en ananas. Je hebt intussen ook de zachte prijzen opgemerkt: samen met de interessante gerechten en de toffe sfeer bewijzen die dat deze Général haar troepen onder controle heeft.

Deze zaak werd door de Sabato-recensent anoniem en betalend bezocht.

La Général

| Generaal Pattonstraat 24, 1050 Elsene
| Tel. 02/280.36.04 | lageneral.be
| Zondag gesloten

Rekening

44,25 euro per persoon (32,5 euro eten, 11,75 euro drinken).

Decibel

Een drukke en luidruchtige plek: gemiddeld 72,4 dB.

Drinken

Uiteraard veel margarita’s op de kaart, sommige op basis van tequila, andere met mescal. Toffe kleine kaart met natuurwijnen. Ook een tiental wijnen per glas: een correcte muscadet kostte 5,5 euro.

Kom ik terug?

Je hebt het gevoel dat je hier Mexicaans eten voorbij de clichés kunt proeven. Ik kom dus graag terug.

Advertentie