Advertentie
sabato

Restaurant La Tavola in Mons: goede keuken, weinig sfeer

Restaurant La Tavola in Bergen ©ID/ Leo De Bock

Bovenop zijn vleesrestaurant, visrestaurant, Franse brasserie en nog 2 andere restaurants, opende chef Luc Broutard in Bergen nu een Italiaanse osteria. Kan hij koken zoals de echte Italianen?

Waar?

Chaussée de Maubeuge 225 8022 Bergen 
Tel. 065/70.70.79 
Elke dag geopend. 

Wijn?
Een mooie wijnkaart met alleen Italiaanse flessen. De prijzen variëren van 35 euro tot 415 euro voor de onvermijdelijke sassicaia. 

Decibel 
La Tavola is een grote zaak, met behalve 45 couverts nog een lange gastentafel en een open keuken. Toch creëert het 
spanplafond een aangename akoestiek: 61 dB. 

Rekening?
130 euro voor twee.

Kom ik terug? 
Met plezier. Gezellig is het hier niet, maar dat wordt meer dan goedgemaakt door de genereuze keuken.

 

 

Sommige koks zijn al blij met één goed draaiend restaurant. Maar Luc Broutard heeft er maar liefst zes. De chef uit Bergen verwierf bekendheid met La Table du Boucher, zijn vleesrestaurant in het stadscentrum. Er zijn weinig plekken in België waar je een betere gerijpte entrecote eet dan daar.

Toch opende Broutard daarnaast nog heel uiteenlopende restaurants: la Madeleine is een goed visrestaurant, Le Comptoir de Marie een geslaagde ode aan de wereldkeuken en in Le Chalet draait alles rond gerechten uit de Savoie. In de zomer van 2019 opende de chef daarbovenop nog een brasserie in de voormalige Nationale Bank van Bergen. Als we de tel hebben kunnen bijhouden, heeft Broutard dus zopas zijn zesde restaurant geopend.

Dit keer is de Italiaanse keuken het doelwit van de horecaondernemer. Wie de parking van La Tavola op rijdt, heeft veel verbeelding nodig om zich in Italië te wanen. Het grote restaurant maakt deel uit van een gloednieuw hotel, functioneel en zonder uitstraling.

Binnen is het al niet veel beter: gezellig is het niet. Alleen een reeks kleurrijke schilderijen van Patricia Simsa geven wat warmte en doen de zaal nipt ontsnappen aan het reftergevoel. In de open keuken staan Luc Broutard en zijn zoon Charles. Italianen zijn er niet te bespeuren, ook niet in de zaal.

Italiaans restaurant La Tavola ©ID/ Leo De Bock

Toch weten vader en zoon Broutard het beste van die iconische keuken op te roepen. Zo serveren ze een verfijnde velouté van parmezaan met truffel als aperitiefhapje. Veel keuze is er niet bij La Tavola. Het wordt ofwel een menu in vier gangen (43 euro) of een in vijf gangen (65 euro). Beide menu’s openen met een tafel vol smakelijke antipasti. Er is zijdezachte parmaham, parmigiana van aubergine, portobello met kaas en een met look bestreken toast waarop smeltende lardo ligt.

Het is allemaal lekker en genereus: we zijn in Italië. Zo royaal de antipasti waren, zo delicaat is een voorgerecht rond inktvis. Boven op een paar gepocheerde stukjes ligt een vederlichte gefrituurde tentakel. Wat buisvormige pasta en een diepe saus waarin we bisque proeven, maken het af. Bij het hoofdgerecht zijn we helemaal verkocht. Het is simpel, maar o zo goed.

Bij tagliata van gerijpt rundvlees liggen rucola, parmezaanschilfers en een dressing met balsamico. De Broutards kunnen koken zoals échte Italianen.

Luc Broutard

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie