sabato

Restaurant Magma scoort met pizza en ijs

©Tine Claerhout

Wat gebeurt er als je een kokende interieurvormgever en een foodie van de familie Colruyt samenbrengt met een heet monster van 2.500 kilo uit Napels? Dan krijg je Magma, een origineel nieuw restaurant in Mechelen.

©Tine Claerhout

De kokende interieurvormgever, dat is Maarten Van Essche. Hij besefte na zijn opleiding dat hij liever zelf in de keuken staat dan er een te ontwerpen. Dus behaalde Van Essche nog een koksdiploma, deed werkervaring op bij prestigieuze namen als Pastorale, Hof van Cleve en Noma en zette daarna een reeks tijdelijke restaurants op. Bij zijn laatste project, Wilder at the Villa in Beersel, leerde hij Jules Colruyt kennen.

De jonge Colruyt heeft niet alleen de luxeversmarkt Cru voor de supermarktketen helpen ontwikkelen, hij blijkt ook een fervente pizzabakker te zijn.

De jonge Jules Colruyt heeft niet alleen de luxeversmarkt Cru voor de supermarktketen helpen ontwikkelen, hij blijkt ook een fervente pizzabakker te zijn.

Hun zoektocht naar het ideale pizzadeeg deed de chef en de foodie nader tot elkaar komen. Zo zijn ze nu samen in een leegstaande winkel in het centrum van Mechelen beland. Die ruimte hebben ze strak en sober laten renoveren. Zowat alles is wit of zwart. De hippe muziek, de ongedwongen sfeer en de grote open keuken maken van Magma een plek vol energie.

In die keuken eist het hete monster de meeste plaats op. Het is een houtgestookte, witbetegelde pizzaoven van Stefano Ferrara. Ook de jonge pizzaiolo die de oven bedient, komt uit Napels, de hoofdstad van de pizza. De combinatie van vakmanschap, lekker deeg, kwalitatieve toppings (tomaat, mozzarella, basilicum) en een top-oven levert een fantastische Margherita op (16 euro).

Waar?
Magma
Borzestraat 5
2800 Mechelen
Tel. 0473/514.111
Gesloten op dinsdag en woensdag. Alleen diner.

Wijn?
Dit is een speeltuin voor liefhebbers van natuurwijn. Er zijn zowel flessen van de legendarische wijnmaker Dario Princic als juweeltjes uit de Jura. Helaas waren er op de dag van de opening maar twee wijnen per glas te krijgen.

Decibel?
Magma is geen fluisterstille plek: tot 80 dB, het equivalent van een voorbijrazende trein.

Rekening?
135,5 euro voor drie.

Kom ik terug?
Magma is niet alleen lekker, de drempel is er ook laag: hier kan je gewoon langskomen voor een pizza of een paar kleine gerechten. Ik kom terug.

 

Het vuur van Magma beperkt zich niet tot een paar superieure pizza's. Ook lekker desembrood met kruidenzout en een kaasdip komen uit de oven (6,5 euro), net als de geroosterde bloemkool bij een gebakken makreelfilet en zure room (15 euro). Andere gerechten maakt Van Essche gewoon op het fornuis, zoals een lentefrisse combinatie van groene asperges met smeltende lardo en lookbloempjes (12,5 euro).

Op de dag van de opening moest de bediening blijkbaar nog wat wennen aan het nieuwe concept. Gelukkig maakt een mooi stuk varkensspiering met zoete ui en witte raap (18 euro) het wachten goed.

Bij de nagerechten zakt de temperatuur tot -14 °C. Zoals Magma altijd een paar pizza's in de oven heeft, zo zorgt Van Essche ook elke dag voor versgedraaid ijs uit zijn Carpigiani, nog zo'n Italiaans icoon. Zowel de perensorbet met jus van zuring als het meringue-ijs met opgelegde rabarber (allebei 8,5 euro) is een schot in de roos. Met Magma heeft Mechelen er een coole plek bij.

Op zoek naar een restaurant in uw buurt? Gebruik de Sabato-Restozoeker


Lees verder

Advertentie
Advertentie