sabato

Souvenir, Gent

Souvenir, Gent ©© heikki verdurme

In een minimalistisch decor geniet je van seizoensgebonden gerechten op basis van (vooral) groenten en vis.

Souvenir Gent ©Heikki Verdurme

HET RESTAURANT Na een succesvolle opstart in Ieper verhuisde Souvenir naar Gent. In een minimalistisch decor geniet je van seizoensgebonden gerechten op basis van (vooral) groenten en vis. Wie 100 procent vegetarisch wil eten, wordt gevraagd dat op voorhand te communiceren.

AAN HET FORNUIS De IJslandse chef Vilhjalmur Sigurdarson stond vroeger in de keuken bij Kobe Desramaults, maar vaart intussen al jaren zijn eigen, koppige koers.

OP HET MENU Sigurdarson is een smaakwizard én een aanhanger van de no-wastefilosofie. Dit is ‘nose to tail’ en ‘leaf to root’ op hoog, gastronomisch niveau.

MUST-EAT Kies de ‘carte blanche’-optie als je echt verrast wil worden.

WINE & CO. Souvenir kiest er bewust voor om alleen maar natuurlijke wijnen op de kaart te zetten.

KERS OP DE KAART De desserts bevatten nauwelijks toegevoegde suiker, maar zijn fantastisch lekker.

REKENING Lunchmenu van 48 tot 98 euro, menu ‘s avonds van 78 tot 98 euro. (ER)

souvenir.gent, Brabantdam 134, 9000 Gent, 09/335.60.73


Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie