Het gaat er swingend, maar deskundig aan toe aan de U-vormige bar. Voor Instagram-foodies die graag op amper een meter afstand hun gerechten zien assembleren, is dit de place to be. Daar komen al twee hapjes vol smaak aanzetten. Zowel een ‘tonkatsu sando’ – minitoastbroodje met buikspek en paling – als een ‘bak kut teh’ – bouillon afgewerkt met staartvis – tonen dat Timmermans veel inspiratie uit zijn Aziatische periode haalt. Dat zit ook in een gelaagd voorgerecht met hamachi (geelvinmakreel), rijst en passievrucht, een soort uitgewerkte sushi.
Met twee vegetarische gerechten bewijst de ploeg achter de toog dat ze ook in dat repertoire creatief is. Stracciatellakaas met pittige XO, een saus uit Hongkong, is bijzonder, maar het is vooral de umami-bom die daarna komt die indruk maakt. Spitskool krijgt een rijke saus mee van boter met kombu-zeewier, afgewerkt met zilte planten en mierikswortel: een zaligheid. Tot en met het dessert – een prachtig geheel met duindoorn, sesam en yoghurt – is het hier top. Untitled heeft geen titel nodig om overtuigend te zijn.
Waar?
Paradeplein 1, 2018 Antwerpen
Tel. 03/808.44.65 | untitled.bar
Maandag, dinsdag en woensdag gesloten
Doorlopend open vanaf ’s middags
Rekening
Wijn
Kleine kaart met natuurwijnen. Topnamen als Stéphane Tissot en Marcel Lapierre. Dertien wijnen per glas, 12 tot 25 euro. Bier- en cocktailkaart en after-dinnerdrinks. Vanaf 16 euro.
Decibel
De grote open ruimte, de nabijheid van de koks en de aanwezige soundtrack maken van Untitled een rumoerige plek: 74,4 dB. Wie het fluisterstil wil, gelieve zich te onthouden.
Kom ik terug?
Toffe plek vol energie die je in een wereldstad als Londen of Dubai verwacht. De relatief betaalbare prijzen maken van Untitled een toegankelijker versie van The Jane. Ik kom graag terug.