sabato

Vrijmoed, Gent

Vrijmoed ©© heikki verdurme

Uitgepuurde creaties van een van de meest creatieve chefs van België.

Chef Michaël Vrijmoed ©Diego Franssens

HET RESTAURANT Een somptueus herenhuis en tafels met smetteloos wit linnen vormen het statige decor voor de uitgepuurde creaties van een van de meest creatieve chefs van België.

AAN HET FORNUIS Michaël Vrijmoed was de souschef van Peter Goossens in het Hof van Cleve. In zijn eigen restaurant legt hij die link door geraffineerde borden met luxeproducten te serveren. Maar tegelijk zit zijn creativiteit ook in het opwaarderen van eerder bescheiden ingrediënten, zoals varkensstaart en knolselder. De virtuositeit die hij daarbij toont, leverde Vrijmoed twee Michelinsterren op.

MUST-EAT Het menu ‘Puur Groenten’ is een wonderlijke tocht langs vertrouwde groenten met ongewone smaakmakers, van witlof met miso en kardemom tot erwten met umeboshi, die Japanse gefermenteerde pruimen.

REKENING De vier gangen van het menu ‘Puur Groenten’ kosten 74 euro, voor een zevengangenmenu betaal je 104 euro. (JS)

 vrijmoed.be, Vlaanderenstraat 22, 9000 Gent, 09/279.99.77

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie