Waar gaat chef Willem Hiele op culinaire bedevaart?

We vroegen acht binnenlandse topchefs om hun buitenlandse topadressen. Vandaag: de West-Vlaamse vuurkok Willem Hiele tipt het restaurant Daniel Berlin op het Zweedse platteland.

Advertentie
Daniel Berlin, Skåne-Tranås, Zweden

GETIPT DOOR Willem Hiele. De West-Vlaming baat zelf een kleinschalig, zeer persoonlijk restaurant uit en was geraakt door de puurheid en finesse van dit kleine zaakje op het Zweedse platteland. ‘Een geweldig belevingsrestaurant. Ik vond het verfijnd en puur, met die typische Nordic vibe. Tegelijk is het heel sympathiek, een beetje zoals je bij de chef in de living zou eten.’

HET RESTAURANT Dit huiskamerrestaurant - er zijn amper 16 plaatsen - in een plattelandsdorp op een uur rijden van Malmö oogst lof voor de manier waarop het zijn gasten een bijzondere eetervaring biedt. In de boomgaard rond het oude huis staan bijenkasten en veel ingrediënten komen uit de onmiddellijke omgeving.

AAN HET FORNUIS Tweesterrenchef Daniel Berlin maakt een eigenzinnige synthese van de Scandinavische en Franse keuken. Hij integreert bijzondere producten, zoals wilde planten en het middenrif van een lam, in elegante, bijna minimalistische gerechten.

REKENING De lunch kost 1550 kronen (141 euro), een diner 2350 kronen (214 euro).

Advertentie
Advertentie

 danielberlin.se, Diligensvägen 21, Skåne-Tranås, Zweden, +46.417.203.00

Daniel Berlin, Skåne-Tranås, Zweden
Advertentie