Recept | Paprikasoep met kaviaar van de zee volgens sterrenchef Nicolas Misera

Paprikasoep met kaviaar van de zee: dit eenvoudige recept van sterrenchef Nicolas Misera doet je alle winterse grijsheid vergeten.

‘De zoete smaak van rode paprika, de scherpe kick van gember, de smeuïge textuur van volle room... dit eenvoudige en snelle recept heeft alles. Combineer het met de ziltig-zoute smaak van versgepelde noordzeegarnalen, sop een boterham in de soep, en geniet van een casual feestmaal dat alle winterse grijsheid even doet vergeten.’

Serveer de paprikasoep met een dik stuk zuurdesembrood, gezouten boter en handgepelde grijze garnalen.
©Eva Beeusaert
Advertentie
Advertentie

Ingrediënten

2 personen

  • 3 rode paprika’s
  • 4 teentjes look
  • Een stuk geschilde gember van zo’n 3 centimeter.
  • 1 sjalot
  • 3/4 liter groentebouillon
  • 1/4 liter volle room
  • Een klontje boter
  • Twee sneden zuurdesembrood
  • 150 gr. handgepelde grijze garnalen (of 1/2 kilo verse noordzeegarnalen die je daarna zelf pelt)
Snijd de paprika grof, verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Schillen hoeft niet.
©Eva Beeusaert
Advertentie

Bereiding

  1. Snijd de sjalot, look en gember in kleine stukken. Dat hoeft niet heel fijn of precies te zijn, de soep wordt later gemixt. Snijd ook de paprika grof, verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Schillen hoeft niet.
  2. Fruit de sjalot en look aan in boter, laat even stoven en voeg de stukken paprika en gember toe.
  3. Laat de paprika’s even goed meestoven tot ze bijna gaar zijn, maar laat ze niet aankleuren.
  4. Zodra de paprika’s zacht en gaar zijn, voeg je de room en groentebouillon toe. Laat alles minstens twintig minuten op een zacht vuurtje inkoken, voor een romige, dikke soep.
  5. Mix de soep met een staafmixer of met een blender, en giet ze door een fijne zeef.
  6. Werk af met enkele druppels (kruiden)olie, croutons of kruiden (zoals enkele blaadjes dille bijvoorbeeld).
  7. Serveer met een dik stuk zuurdesembrood, gezouten boter en handgepelde grijze garnalen.
Advertentie