sabato

Recept: tartaar van langoustines met viooltjes

Nagekookt: ‘Wisteria petals on Jean’ van Lucas Leffler. ©Lucas Leffler / Piet De Kersgieter

Chef en kunsthistoricus Matthieu Beudaert kookt de kunstactualiteit na. Deze week: ‘Wisteria petals on Jean’ van kunstenaar Lucas Leffler.

INSPIRATIE: Lucas Leffler

Chef Matthieu Beudaert: ‘Als antwoord op de coronacrisis maakte de Brusselse kunstenaar Lucas Leffler de fotoreeks ‘Home-Play’. Op een speelse manier trachtte hij het alledaagse opnieuw uit te vinden, zonder zijn huis te verlaten.'

'Hier bekleedde hij het gezicht van zijn roommate Jean met blaadjes van de blauweregen uit hun tuin. Dat idee vertaalde ik naar een tartaar van langoustines, afgewerkt met viooltjes uit de tuin.’

RECEPT: Tartaar van langoustines met viooltjesvoor vier personen

Ingrediënten:

  • 8 middelgrote langoustines
  • 15 gram bieslook
  • 1 limoen
  • 1 doosje viooltjes
  • zwarte peper
  • grof zout
  • olijfolie

Bereiding:

  • Snij de verse langoustines in kleine blokjes.
  • Breng ze op smaak met olijfolie, peper, zout en fijngesneden bieslook.
  • Werk af met zeste en een klein beetje sap van één limoen.
  • Presenteer in een ring zoals op de foto en werk af met de viooltjes.

Lees verder

Advertentie
Advertentie