100 reisadresjes, van Utah tot Fiji, om bij weg te dromen

Nu onze reisdromen alsmaar reëler worden is het hoog tijd om alle opties te exploreren. Sabato schotelt dit weekend 100 adresjes voor die zowel de natuur-, de cultuur- als de foodlovers zullen doen watertanden.

Sabato, het weekendmagazine van De Tijd, brengt een speciaal reisnummer. Ontdek de mooiste hotels, uit alle hoeken van de wereld.

De volledige Sabato Travel vind je hier.

Advertentie

Met deze drie thema's lichten we alvast een tipje van de sluier:

Back to nature

Of het nu de Costa Ricaanse jungle is, een steenwoestijn in Marokko of het Himalayagebergte, de hoofdrolspeler op deze plekken is de natuur. Voor wie de Mowgli in zichzelf helemaal naar boven wil halen.

Krugerpark, Zuid-Afrika: alle kamers van de Lion Sands River Lodge hebben een eigen buitendek. Je slaapt er in een modern ‘Out of Africa’-decor, met koloniaal houtwerk, gevlochten tapijten en wit linnen.
©MORE Family Collection

Walls with history

Omdat er soms méér achter een gevel schuilt dan je op het eerste gezicht zou vermoeden: logeren in historische gebouwen waar ook tsaren, groothertogen, ministers, crooners en zelfs Napoleon zich thuis voelden.

Advertentie
Advertentie
Haciënda Sac Chich, Mexico: het zoetwaterzwembad was vroeger het waterreservoir voor de imperiale landgoederen, de zogenaamde haciënda, .

Foodie sleepovers

Schuif aan en geniet: van de Italiaanse fusion cuisine van Villa Moroseta tot de eigenzinnige terroirkeuken van Sébastien Bras, de zoon van de legendarische sterrenchef Michel Bras. Als dessert is er een bed. En, voor wie wil, een kookcursus.

Pyla-sur-Mer, Frankrijk: Ha(a)ïtza is zo’n hotel waar alleen al het restaurant een reden is om erheen te reizen. Achter het fornuis staat tweesterrenchef Stéphane Carrade.
©Nicolas Anetson

De volledige Sabato Travel vind je hier.

Advertentie