sabato

10x zwembadhoppen in Palm Springs

Arrive ©rv

Het mekka van de modernistische architectuur ligt in de Californische woestijn. Tot voor kort was Palm Springs nog een belegen Benidorm, vandaag ademt het weer Coachella Cool. Gelukkig leidt de grootste concentratie aan zwembaden in de Verenigde Staten tot verfrissing. Sabato testte de beste uit. En probeerde bij Leonardo diCaprio binnen te gluren.

Palm Springs vandaag bekend om zijn frisse water. Het badplaatsje kent namelijk het hoogste aantal zwembaden per capita in de Verenigde Staten. Er zijn er meer dan 40.000, wat neerkomt op één zwembad per vaste inwoner. Dat heeft het dorp te danken aan zijn klimaat én aan de vastgoedboom na de Tweede Wereldoorlog. De upper class wilde toen een buitenhuis in Palm Springs, waar ze net zoals Elvis Presley, Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor en Frank Sinatra konden ‘schmoozen’ tijdens poolparty’s. De opdrachtgevers hadden het budget om de beste architecten van die tijd in te huren, onder meer Richard Neutra, Albert Frey en John Lautner.

Zwem- en slaapplekken voor elk type

Voor de socializer, ARRIVE HOTEL

Arrive ©rv

Het hotel: Arrive Hotel is een van de weinige hotels in Palm Springs die het voorbije decennium werden gebouwd. Het 32 gastenkamers tellende hotelcomplex werd ontworpen door Chris Pardo.
Het zwembad: Het kan druk worden bij Arrive: hier mag je als niet-gast gratis komen zwemmen op voorwaarde dat je 21 of ouder bent. Het is niet zo makkelijk om een plekje te vinden tussen al die luchtmatrassen in de vorm van tropisch fruit. Tijdens de ‘Dive-In’-cinema wordt het deze zomer ellebogenwerk.
Vanaf 180 euro per nacht. 1551 N Palm Canyon Drive, Palm Springs. www.arrivehotels.com

Voor de rustzoeker, HOLIDAY HOUSE

Holiday House ©rv

Het hotel: Tijdens de afgelopen editie van het Coachella-muziekfestival huurde het jeansmerk Levi’s alle 28 kamers in dit boetiekhotel. Daar zat het blauw-witte interieurthema van het hotel zeker voor iets tussen. Designer Mark D. Sikes gaf het hotel uit 1951 een geslaagde facelift. 
Het zwembad: Een simpele rechthoek, maar wel de originele pool uit 1951. Het levensgrote sjoelbakbord dateert trouwens ook van die tijd. Zowel spel als zwembad is alleen voor volwassenen toegankelijk: dit hotel is 21-plus.
Vanaf 253 euro per nacht. 200 W Arenas Road, Palm Springs. www.holidayhouseps.com

Voor de hipster, ACE HOTEL & SWIM CLUB

Ace Hotel & Swim Club ©Joe Scarnici

Het hotel: Ace Hotel is niet alleen voor hipsters, het is zelf ook een hipster. Het wil namelijk altijd de eerste zijn die weet wat trendy zal worden. In het geval van Palm Springs terecht: sinds Ace hier in 2009 een voormalig motel overnam, groeide het uit tot een vakantieoord voor de trendsettende reiziger.
Het zwembad: Er zijn er twee. Het eerste blijft verborgen voor bezoekers, het grootste is voor het grote publiek én de feestjes. Hier worden de drankjes tot in het zwembad gebracht en is het zien en gezien worden. Kinderen toegelaten.
Vanaf 126 euro per nacht. 701 E Palm Canyon Drive, Palm Springs. www.acehotel.com

Voor het feestbeest, THE SAGUARO HOTEL

The Saguaro ©©markbrooke.com

Het hotel: Koop een voormalig motel, vraag aan het architectenduo Stamberg Aferiat om een facelift et voilà, een nieuw hotel. Zo liet de Sydell Group, de hotelgroep achter de Nomad-hotellijn, The Saguaro herrijzen. Het hotel is voor fuifbeesten op zoek naar een ideaal Instagramdecor dat er net iets beter uitziet op foto dan in het echt.
Het zwembad: Weinig lezers te bespeuren aan het zwembad van The Saguaro. Kan moeilijk anders: de popmuziek schalt er door de luidsprekers. Blijf hier dus weg als je op zoek bent naar rust.
Vanaf 114 euro per nacht, tot 17 euro voor een dagpas voor het zwembad. 1800 E Palm Canyon Drive, Palm Springs. www.thesaguaro.com

Voor de designliefhebber, THE PARKER HOTEL

The Parker ©rv

 Het hotel: ‘Kijk, we hebben allemaal een facelift nodig.’ Zo vatte sterdesigner Jonathan Adler vorig jaar zijn make-over van The Parker samen. Het opende in de fifties als de allereerste Holiday Inn. Adlers originele renovatie dateert van 2004. Het nieuwe design van de drie restaurants, de ‘minibar’, de spa, de 131 kamers en twaalf villa’s is gemodelleerd naar ‘het huis van je excentrieke tante’.
Het zwembad: Zeg maar drie. De twee buitenzwembaden, verstopt in een tropisch labyrint, zijn alleen toegankelijk voor hotelgasten. Bezoekers die een behandeling in de wereldberoemde spa boeken, mogen plonzen in het binnenzwembad.
Vanaf 334 euro per nacht. 4200 E Palm Canyon Drive, Palm Springs. www.theparkerpalmsprings.com
 
Voor de stadsmus, THE ROWAN HOTEL

The Rowan ©laure joliet

 Het hotel: De hoogbouw verraadt het: The Kimpton Rowan Hotel is splinternieuw. Het mediaconglomeraat Condé Nast (bekend van ‘Vogue’) verkoos het tot een van de beste hotels ter wereld.
Het zwembad: Een uitzondering in de stad, want gelegen op het dak. Je kunt er per dag een ‘cabana’ huren en cocktails drinken in de nabijgelegen ‘High Bar’.
Vanaf 221 euro per nacht. 100 W Tahquitz Canyon Way, Palm Springs. www.rowanpalmsprings.com

Voor de einzelgänger, ON THE ROCKS HOTEL

On the Rocks ©rv

 Het hotel: De naam van deze villa is tongue in cheek, maar in dit geval mogen we ‘On The Rocks’ ook letterlijk nemen. Architect Hugh Kaptur koos er in 1959 voor om deze modernistische villa in de rotsen te nestelen. Dat creëert, zeker met grote glazen wanden zoals hier het geval is, extra privacy. Een recente renovatie herstelde de hollywoodglamour van weleer. De villa legt zes mensen te slapen.
Het zwembad: Geen luide muziek tenzij je dat zelf wil. In deze ‘infinity pool’ waan je je aan het einde van de wereld. Of toch alleen in de woestijn.
Vanaf 1.600 euro per nacht. 1901-1965 Cam Monte, Palm Springs. www.beaumondevillas.com

Voor de meerwaardezoeker, L’HORIZON HOTEL

L'Horizon ©rv

Het hotel: 25 bungalows, echt luxueus klinkt het niet. Toch is het vijfsterrenhotel L’Horizon een glamoureus boetiekhotel. Het werd in 1952 ontworpen door architect William Cody als een privéresort voor televisieproducer en olietycoon Jack Wrather. Celebrityontwerper en nieuwbakken hotelier Steve Hermann gaf het domein een gelikte nieuwe look.

Het zwembad: Een klein maar fijn en rustig zwembad. Hier zijn alleen hotelgasten van 21 jaar of ouder toegelaten.
Vanaf 512 euro per nacht tussen oktober en april. 1050 E Palm Canyon Drive, Palm Springs. www.lhorizonpalmsprings.com

Voor de architectuurliefhebber, THE LAUTNER

The Lautner ©rv

Wie The Lautner binnenstapt, is meteen vergeten dat dit eigenlijk een motel was. John Lautner ontwierp het in 1947. Het domein net buiten de stad telt vier kleine huisjes. Het heropende in 2012 als The Lautner na een glamoureuze renovatie. Vanaf 200 euro per nacht.
67710 San Antonio Street, Desert Hot Springs. www.thelautner.com

Voor de nieuwsgierige, TWIN PALMS

Twin Palms ©DAVID A. LEE

Bijna had crooner Frank Sinatra voor een ouderwets herenhuis gekozen, maar architect E. Stewart Williams kon Ol’ Blue Eyes in 1947 toch overtuigen om voor de modernistische hollywoodglamour te opteren. De vier slaapkamers en zeven badkamers plus zwembad (in de vorm van een piano, jawel) kunt u afhuren voor 2.204 euro per nacht.
1145 E Vía Colusa, Palm Springs. www.sinatrahouse.com

Meer info en tips over Palm Springs? Neem dan zeker een kijkje in het Sabato nummer verschenen op 02 juni 2018.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content