11x klassiekers en hidden gems in New York

New York, what's not to like? In de 'NYC Guide for Instagrammers' verzamelt de Belgische Silvie Bonne honderd klassiekers en hidden gems. Sabato selecteerde dé 11 hotspots to love en to like. Bezoek deze plekken met onze bijhorende interactieve kaart.

Meteen een geruststelling: je hebt geen goedgevulde feed, 5K volgers en dito likes nodig om je door het instagrammable New York van Silvie Bonne te laten gidsen. De Brugse fotografe woont sinds de zomer van 2017 met man en twaalfjarige zoon aan de rand van de East River in Long Island City (Queens). De voorbije maanden trok ze er dagelijks, wanneer man en zoon naar het werk en de school vertrokken, op uit met haar Nikon-toestel en iPhone.

Upper West: Pier I Cafe. 500 W 70th St, New York, NY 10023
©Silvie Bonne
Advertentie
Advertentie

'Ik heb al sinds 2012 een Instagramaccount en het is al evenlang mijn favoriete sociale medium. Ik hou ervan te communiceren met beelden. Pas toen ik in New York woonde, heb ik Instagram echt als sociaal medium ontdekt: de Insta-meetings zorgen voor boeiende ontmoetingen met gelijkgestemden, via de story's hou ik contact met het thuisfront en leer ik nieuwe mensen in de omgeving kennen. En eigenlijk gebruik ik amper nog Google: het zijn de locatietags en hashtags die me naar zoveel boeiende plekken brachten.'

Downtown & Midtown: The Frying Pan. Big Red Boat in Park, 207 12th Ave, New York, NY 10001
©Silvie Bonne

Silvie Bonne maakte er een sport van die plekken op een zo origineel mogelijke manier in beeld te brengen, waarna het idee volgde om meer met haar verzameling te doen. Het resultaat is een gids met honderd hotspots. De klassiekers uiteraard, maar tegelijk neemt ze je mee off the beaten track naar favorieten die alleen locals kennen. 'Natuurlijk is de gids niet alleen voor Instagrammers. Met mijn boek hoop ik zin te doen krijgen om de stad te (her)ontdekken. New York blijft immers onstopbaar in beweging.'

Bezoek dé 11 hotspots

Sabato selecteerde het beste van het beste in New York en plaatste deze op een interactieve kaart. Beweeg met uw cursor over de map. Klik op de verschillende iconen en ontdek meer over elke bezienswaardigheid. 

Advertentie
Advertentie

Een reis gepland naar New York? Bewaar www.tijd.be/sabato-newyork op uw smartphone voor uw volgende trip.

U kan ook met Silvie Bonne een fotowandeling maken. Meer info op www.silviebonne.be

Het Engelstalige boek 'New York City Guide for Instagrammers' kost 17,95 euro en is verkrijgbaar bij uitgeverij Luster.

©Silvie Bonne


Dit artikel verscheen online op 16 oktober 2018.

Advertentie