2 exclusieve hotels in het VK waar je meteen wilt boeken

Ontdek de pracht en ongereptheid van Wales of de exclusieve luxe van Oxfordshire met deze twee hoteltips waar je meteen een kamer wilt boeken.

1 | Klassieke Britse luxe in Oxfordshire

Estelle Manor
Advertentie

Op zo’n twee uur rijden van Londen, op het Engelse platteland van Oxfordshire, opende vorig jaar Estelle Manor: een landhuis met 108 kamers en suites die je onderdompelen in de ‘classic British luxury’. Nu kun je op het 1200 hectare grote domein ook naar de Eynsham Baths, een maar liefst 3000 m² grote wellnesstempel in neoklassieke stijl, geïnspireerd op antieke baden.

Advertentie

Tip: wie liever niet in een kamer of suite zijn Engelse vakantie doorbrengt, kan de Downton Abbey 2.0-sfeer ook opsnuiven in een van de cottages (met drie tot zes kamers), verspreid over het landgoed. Er zijn een fitnesscentrum en padelterreinen. En voor wie een hongertje heeft: maar liefst vier restaurants.

Vanaf 530 euro per nacht in een tweepersoonskamer. estellemanor.com

2 | De diepste slaap die je ooit had ligt in Wales

Advertentie
Advertentie

In Wales, in het Snowdonia-gebergte, staat een hotel dat zijn naam alle eer aandoet. In Deep Sleep overnacht je immers op 419 meter onder zeeniveau. Daarmee is dit ‘s werelds diepste hotel.

Je bereikt het na een wandeling van 45 minuten vanuit het dorp Blaenau Ffestiniog. Voorzien van helm en hoofdlamp daal je via een voormalige leisteengroeve af naar de vier privécabins en één suite.

Voor wie ondergronds toch geconnecteerd wil blijven: er is wifi! De temperatuur in de groeve bedraagt constant 10 ˚C, maar – geruststelling – alle kamers hebben verwarming.

Vanaf 438 euro per nacht in een tweepersoonscabin. go-below.co.uk

Advertentie