sabato

3 trips die u zo wilt boeken

Annandale, Nieuw-Zeeland ©rv

Vlieg met een helikopter naar de Scrubby Bay Lodge in Nieuw-Zeeland of logeer op een privé-eiland in het zuiden van Vietnam. Deze zomer selecteert Sabato unieke bestemmingen voor een lastminute break of een volgende vakantie.

Weg van de wereld: Banks-schiereiland, Nieuw-Zeeland

Annandale, Nieuw-Zeeland ©rv

Alleen met de helikopter of met een 4x4 te bereiken: de Scrubby Bay Lodge, ontworpen door architect Mark Patterson. Dé plek voor estheten op zoek naar stilte en desolate panorama's. De lodge telt 14 kamers en kijkt uit over de baai, maar heeft ook een eigen verwarmd zwembad. Hij ligt op een eindeloos stuk grond dat deel uitmaakt van een boerderij op zo'n 80 kilometer van Christchurch, op het schiereiland Banks in het oosten van Nieuw-Zeeland.

Te boeken vanaf 2.200 euro per nacht. www.annandale.com

Privé-eiland in Mekongdelta: Can Tho, Vietnam 

Azerai, Vietnam ©rv

Sinds hij zijn Aman Resorts heeft verkocht aan een Russische miljonair, doet de oprichter en bezieler van de keten, Adrian Zecha, opnieuw zijn eigen ding. Hij opende zopas Azerai Can Tho in de Mekongdelta in het zuiden van Vietnam. Het hotel met 60 villa's ligt op een privé-eiland in de rivier Hau. Het heeft een 32 meter lang zwembad, met spa, tennisvelden en een speelplein voor de kleintjes tussen de banyanbomen.

Vanaf 215 euro voor een dubbele kamer met ontbijt. www.azerai.com

Oase met ex-El Bulli-kok: Bodrum, Turkije 

Edition Hotels, Bodrum, Turkije ©rv

Waarom een formule veranderen als die werkt? Het is het adagium van Ian Schrager, zeg maar de 'Steve Jobs van de hotelindustrie'. Na Londen, New York en Istanbul heeft de ondernemer zopas een Edition-hotel geopend in Bodrum, Turkije, Ook hier ligt de klemtoon op design: na eerdere collabs met Andrée Putman, Philippe Starck en Herzog & de Meuron schakelde Schrager deze keer de Fransman Christophe Pillet in. Die leverde 102 kamers, bungalows en villa's af met karakter. Ook de fijnproevers worden in deze moderne oase aan de Turkse Rivièra verwend: 'nomadic chef' Diego Muñoz, eerder aan de slag bij El Bulli en Mugaritz, houdt toezicht op de twee restaurantkeukens.

350 euro per nacht in een dubbele kamer. www.editionhotels.com

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect