4 bestemmingen om te bezoeken tijdens je vakantie in Spanje

Baden in geneeskrachtig water of ongerept Andalusië ontdekken te paard: wij selecteerden vier bestemmingen om te bezoeken tijdens je volgende vakantie in Spanje.

1 | Benalmádena

Advertentie

De ontdekking van Amerika

Het Castillo de Colomares is een fascinerend sprookjeskasteel in Benalmádena, de plek aan de Costa del Sol waar ook de prachtige ‘Stupa de Illuminación’-boeddhatempel staat. Het kasteel is maar liefst 1.500 vierkante meter groot en een eerbetoon aan Christoffel Columbus en de ontdekking van Amerika.

De ontdekking van Amerika | Benalmádena, Spanje
Het Castillo de Colomares in Benalmádena, Spanje
©Shutterstock

2 | Casares

Mens sana in corpore sano

Volgens de legende baadden Julius Caesars soldaten in het geneeskrachtige water van de Baños de la Hedionda in het natuurpark Sierra de Casares. Zowel in de winter als in de zomer heeft het water een constante temperatuur van 18 à 21 °C. Let wel, de kleur van de baden is misschien aantrekkelijk, maar de geur is dat allerminst.

Mens sana in corpore sano | Casares, Spanje
Advertentie
Advertentie
De Baños de la Hedionda in Casares, Spanje
©Shutterstock

3 | Andalusië

Sierra Morena te paard

Het landschap doet denken aan Patagonië, maar de setting is Andalusië met een authentieke vibe. De locatie is de afgelegen Sierra Morena, een wilde, onontdekte regio in Noord-Andalusië. Een Engelsman bedacht er een concept waarbij gasten de tradities van het paardrijden van Andalusië leren kennen. Inclusief verwennerij.

Sierra Morena te paard | Andalusië, Spanje
De Sierra Morena in Andalusië, Spanje
©David De Vleeschauwer

4 | Bardenas Reales National Park

Europees woestijnlandschap

De Europese miniversie van de Grand Canyon is de bijnaam van deze woestijn in Navarra. Daardoor is het naast een populaire bestemming bij wandelaars en mountainbikers ook een geliefde filmlocatie. Zo werd onder meer het laatste seizoen van ‘Game of Thrones’ er opgenomen.

Europees woestijnlandschap | Bardenas Reales de Navarra, Spanje
Het Bardenas Reales National Park in Navarra, Spanje
©Shutterstock
Advertentie