sabato

4x beste trips deze week

MyHimalaya ©David De Vleeschauwer

Reis rond in Opper-Mustang waar Tibet nog traditioneel en onaangetast is of trek in de ruige Schotse bergen en bekom van je wandelingen in een nordic chic-decor. Tijdens de zomer selecteert Sabato wekelijks unieke bestemmingen.

Brutalistisch chic: Stockholm, Zweden

Hotel At Six ©rv

Opmerkelijk bij het At-Six hotel is niet alleen de omvangrijke kunstcollectie, gecureerd door Sune Nordgren van het Baltic Centre of Contemporary Art. Ook het brutalistische gebouw uit de jaren 70 waarin de 343 kamers zijn ondergebracht, springt in het oog. Behalve kunst tref je in het aan het Brunkebergstorgplein gelegen hotel ook een mix van internationale en lokale designstukken aan. Vanaf 200 euro voor een dubbele kamer.

Back to the Scottish basics: Highlands, Schotland

Killiehuntly Farmhouse ©Martin Kaufmann

Goed weggestopt in het afgelegen Cairngorms National Park in Schotland opende de Kinloch Lodge. Ooit een aristocratisch pied- à-terre voor de voormalige Duke, nu een schuiloord voor wie houdt van Schotse vista's in een nordic chic-decor. Bekomen van je wandelingen in de Highlands doe je bij grote haardvuren in het warme velours van de fauteuils. Prijzen op aanvraag.

100 procent Tibetaans: Opper-Mustang, Nepal

MyHimalaya ©David De Vleeschauwer

De Vlaamse Himalayaspecialist MyHimalaya kent de landen rond de beroemde bergketen op zijn duim. Er zijn rondreizen in Opper-Mustang, het voormalige koninkrijk dat tot 2011 compleet afgesloten was van de wereld. Al hikend, paardrijdend, met een 4x4 of zelfs per helikopter: Opper-Mustang is nog 100 procent Tibetaans en onaangetast door de westerse beschaving. Tien dagen individueel op maat kan vanaf 1.700 euro per persoon.

Puur op het strand: Mallorca, Spanje 

Puro Beach ©Pere&Marga

In de chique Illetas-wijk, op een kleine 10 kilometer van Palma de Mallorcan is er de Puro Beach Club: een chique strandbar opgetrokken langs de wand van een zandstenen klif, naast het goudkleurige zandstrand en het turquoise water. Puro staat voor loungen in de zon, van cocktails nippen tijdens een 'full moon party' of een lichte lunch na een toertje suppen in de baai of een stevige yogasessie. Een loungebed kan vanaf 30 euro per dag.

Lees verder

Advertentie
Advertentie