sabato

5 bestemmingen in minder dan 5 uur

Bergvillen, Zuid-Tirol, Italië. ©EGBERT KRUPP

Spendeer de feestdagen in zonnig Marokko of op een vulkaan in Sicilië: vijf bestemmingen voor wie meer in vakantie- dan in feeststemming is.

1. De luxe van vrijheid: Zuid-Tirol, Italië

Bergvillen, Zuid-Tirol, Italië. ©EGBERT KRUPP

BBQ'en in putje winter wordt hier aangemoedigd. Hier is Bergvillen, de naam van vier splinternieuwe villa's, op 1.600 meter hoogte gelegen nabij Merano.

Ideaal voor wie hotelservice wil, maar ook erg op privacy is gesteld. Er is een verwarmd privébuitenzwembad, een sauna en dus ook een buitenkeuken met BBQ. De Forest Villa is de mooiste, met open haard naast het bed.

De conciërge van het zusterhotel Chalet Mirabell staat altijd klaar om ontbijt op bed, heliskiën of een privéyogamaster te regelen.

Vlieg in drie uur naar Innsbrück en dan per auto of trein naar Bolzano. Vanaf 1.600 euro per nacht voor vier personen met ontbijt. 

2. Rock the Kasbah: Marrakesh, Marokko

Riad Louhou, Marrakesh, Marokko. ©Stephanie SAAR

In de Kasbah-wijk in de medina van Marrakesh is zopas Riad Louhou geopend. Het boetiekhotel is eigendom van een Brits-Marokkaans koppel en telt slechts vijf luxueuze kamers. Het restaurant en het zwembad van de riad bevinden zich op het dakterras, dus gegarandeerd grandioos uitzicht op de daken van de medina.

Bij de inrichting werden neutrale kleuren en lokale materialen gekozen. Op winteravonden is het heerlijk zitten in de lounge naast de gigantische haard.

Vlieg naar Marrakesh in slechts drie uur en half. Overnachten vanaf 150 euro voor een dubbele kamer met ontbijt. 

3. Winter op de vulkaan: Catania, Sicilië

Villa Arancia, Catania, Sicilië. ©rv

Villa Arancia, op 20 minuten van Catania, is een van de enige luxevilla's op Sicilië die ook in de wintermaanden openblijven. In de tuin staan vijftien soorten sinaasappelbomen. In de villa zelf tref je opmerkelijke antiekstukken uit de privécollectie van de eigenaars aan. Er zijn acht slaapkamers die uitkijken op de Etna of op de voluptueuze tuin.

In de winter is het heerlijk toeven aan de open haard in de oranjerie in belle-époquestijl. Aan de lange tafel kunnen twintig gasten proeven van de lokale gastronomie van de 'resident chef', een van de vijf personeelsleden die in de huurprijs begrepen zitten.

Vlieg in minder dan vijf uur naar Catania. Vanaf 18.200 euro met transfers en vijf man personeel, onder wie de chef. 

4. Overwinteren bij Belgen: Alentejo, Portugal

Casa Azimute, Alentejo, Portugal. ©© Francisco Nogueira / www.fran

Alentejo in Portugal is tijdens de winter een van de beste Europese bestemmingen voor wie nood heeft aan wat vitamine E. Een nieuwe plek is Casa Azimute, eigendom van een Belgisch koppel dat ons land heeft ingeruild voor deze rustige streek tussen Lissabon en de Algarve.

Casa Azimute omvat vier kamers en twee suites, strak ingericht met uitzicht op de eindeloze kurk- en olijfbomen van de Monte dos Santos, het 28 hectare grote privédomein van Andy Didden en Danny Puype.

Vlieg in twee uur en half naar Lissabon en dan per auto naar Alentejo in anderhalfuur. Dubbele kamer met ontbijt vanaf 110 euro per nacht, 

5. Suites in een stoommolen: Belgrado, Servië

Old Mill, Belgrado. ©rv

In de 19de eeuw was dit een stoommolen, vandaag is Old Mill in Belgrado een van de eerste hotels die de Scandinavische hotelgroep Radisson heeft opgenomen in zijn upscale ‘Radisson Collection’, een selectie uitzonderlijke adressen.

Het architectenbureau Graft uit Berlijn verweefde de 230 kamers en suites in de oude structuren van de voormalige molen. De ligging is perfect: dicht bij de oevers van de Sava-rivier. Beneden serveert restaurant OMB Larder authentieke, Servische gerechten in een hedendaags jasje.

Vlieg in een dikke twee uur naar Belgrado. Overnachten vanaf 144 euro per nacht per kamer, met loungetoegang. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie