sabato

5 verre bestemmingen waar u niet snel van wil terugkomen

©rv

Maandag 21 januari is het ‘Blue Monday’, de meest deprimerende dag van het jaar volgens wetenschappers. Van Patagonië tot Myanmar: vijf trips om de Monday blues te voorkomen.

1. Relaxen tussen de gaucho’s: Chili, Patagonië

©rv

Patagonië is zoveel meer dan door de wind geteisterde steppes met besneeuwde bergtoppen. Er is bijvoorbeeld de eindeloze kustlijn waar walvissen en dolfijnen te spotten zijn en een groen achterland waar de paarden en gaucho’s altijd klaarstaan.

Het nieuwe hotel Mari Mari, op anderhalf uur rijden van Puerto Montt, de hoofdstad van de Chileense regio Los Lagos, omvat zes villa’s én een gemoedelijk Club House met bar, restaurant en spa. Uitzicht over de Pacific is altijd inbegrepen.

Prijs op aanvraag.

 2. Walvissen en ‘fynbos’, De Hoop, Zuid-Afrika

©rv

De Hoop, op zo’n drie uur rijden van Kaapstad, ligt langs een kilometerslang, leeg strand met uitzicht op de Indische Oceaan. De voormalige president van Zuid-Afrika, Frederik Willem de Klerk, had hier ooit een stulpje.

En nu is er Lekkerwater Beach Lodge, een nieuwe ecolodge met zeven kamers die allemaal uitkijken op de oceaan. Dit is een van de mooiste locaties om vanaf het strand naar walvissen te kijken, maar ook om lange wandelingen te maken door het ‘fynbos’ - veel kans trouwens dat je zebra’s, reebokken en zelfs elanden ontmoet.

Vanaf 185 euro per persoon per nacht, all-in. 

3. Full speed naar de zeezigeuners: Mergui-archipel, Myanmar 

©rv

Tot voor kort waren de afgelegen Mergui-eilanden in Myanmar uitsluitend het speelterrein van de Moken, het volk dat ook wordt omschreven met de term 'zeezigeuners'. Deze maand opent hier, verloren in de Andamanse Zee, het eerste luxeresort: Awei Pila.

Het is vanaf het vasteland alleen bereikbaar per speedboot. Er zijn 26 suites, villa's en joerten die allemaal zijn opgetrokken in de lokale houtsoort en verborgen in het tropisch groen van het eiland.

Te doen: snorkelen, duiken of gewoon relaxen op de eindeloze, witte zandstranden.

Vanaf 550 euro per nacht voor een dubbele kamer. 

4. Vijfsterrenkoopje, Kuala Lumpur, Maleisië 

©rv

Volgens Azië-connaisseurs is Kuala Lumpur dé plek als je voor een spotprijs in een chic hotel wil verblijven. Zopas kwam er nog een vijfsterrenadres bij: het Four Seasons KL ligt in de 'Golden Triangle'-buurt met uitzicht op het groene KLCC-park.

De 209 kamers en suites zijn ondergebracht in een elegante wolkenkrabber waar ook zes restaurants huizen.

Vanaf 213 euro voor een dubbele kamer met uitzicht op het park. 

5 Uitzicht op oneindig: Tórshavn, Faeröereilanden

©rv

Het gerucht gaat dat er in 2019 een rechtstreekse vlucht komt van Amsterdam naar de afgelegen Faeröereilanden. Voor wie even weg van de wereld wil zijn, is er alvast een boetiekhotel bijgekomen: Havgrim Seaside Hotel 1948. Ooit was het een chique villa, dan een zeemanshuis voor stoere vlagofficieren en nu de perfecte uitvalsbasis om de Faeröer te verkennen.

Een van de veertien kamers, de Commodore Suite, heeft een uitzicht van 180 graden op de Atlantische Oceaan, met het eiland Nólsoy in de verte.

Havgrim ligt op vijf minuten wandelen van het charmante centrum van Tórshavn. Vanaf 180 euro met ontbijt voor twee. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie