sabato

De it-lijst voor frequent flyers

Gloriette Guesthouse, Zuid-Tirol, Italië. ©rv

Overnacht in de elegante 'Passeig de Gràcia'-wijk in Barcelona, de hippe Surry Hills-buurt in Sydney, Singapore of het Zuid-Tiroolse Renon. Met deze hotels ben je zo over je jetlag heen.

Discreet eigentijds

Barcelona, Spanje

Almanac Hotel, Barcelona, Spanje. ©rv

De elegante 'Passeig de Gràcia'-wijk in Barcelona heeft er een topadres bij. Hotel Almanac telt 91 kamers, ingericht door de Spaanse architectenstudio van Jaime Beriestain, waar je na een dagje Barcelona met plezier thuiskomt. Aanraders zijn de suites met 'Juliet'-balkon. Beneden kan je in het restaurant terecht voor Catalaanse culinaire toppers. Boven biedt de rooftopbar uitzicht op de Sagrada Familia en, in de verte, de heuvels van Barcelona.
Vanaf 284 euro voor een dubbele kamer. www.almanachotels.com

A family affair

Zuid-Tirol, Italië

Gloriette Guesthouse, Zuid-Tirol, Italië. ©rv

Voor wie niet kan kiezen tussen berg of stad. In het Zuid-Tiroolse Renon, net boven Bolzano, openen twee generaties horecaondernemers, Birgitt Albert en haar zoon en sommelier Andy en zijn partner Julika, deze zomer het Gloriette Guesthouse. Het voormalige zomerhuis is omgeturnd tot een hotel met 25 kamers, spa, zwembad en '8-tot-8'-bistro die zowel een royaal ontbijt als een vroeg, informeel diner serveert. Boek de Garden Suite, met meubels uit het oude Vögele-restaurant van de familie, of de Kamin Zimmer, met een groot balkon met uitzicht op de bergen van Tirol.
Vanaf 216 euro voor een dubbele kamer met ontbijt. www.gloriette-guesthouse.com

Filmisch decor

Sydney, Australië

Paramount Hotel, Sydney, Australië. ©rv

Vorige maand opende het Paramount Hotel in de hippe Surry Hills-buurt van Sydney, Australië. Deze nieuwe place to be zit goed verstopt in het voormalige hoofdkwartier van de Paramount Picture Studio uit de jaren veertig. Er zijn 29 kamers, een restaurant, een spa, het Paramount Coffee Project Café, de Golden Age Cinema & Bar én de chique co-workingplek The Office Space. Het design kan worden omschreven als een combinatie van industrieel met warm, zoals het houten bad in de Loft Room.
Vanaf 130 euro per nacht. www.paramounthousehotel.com

Stijlvol erfgoed

Chinatown, Singapore

Six Senses Duxton, Chinatown, Singapore. ©rv

De nieuwe Six Senses Duxton in Tanjong Pagar, aka Chinatown, is ontworpen door interieurarchitecte Anouska Hempel, een van de moeders van de boetiekhotels, en ligt goed weggestopt in een rij van acht 'heritage shop houses' uit de 19de eeuw. In de 49 kamers flirt Oost met West: denk aan Malay-houtsnijwerk, Chinees porselein, Franse ramen en Portugese luiken. Absolute aanraders zijn de Opium en Pearl Suites, in opulente, flamboyante koloniale stijl.
Vanaf 221 euro voor een dubbele kamer met ontbijt. www.sixsenses.com/hotels/duxton

Lees verder

Advertentie
Advertentie