sabato

Last call for... Ubud, Grenada en de Provence

Chateau d'Estoublon ©rv

Vaar met de mooiste zeilboot op de Middellandse Zee of waan je een kasteelheer midden in de Provence. Tijdens de zomer selecteert Sabato wekelijks unieke bestemmingen.

Junglevibes: Ubud, Bali

Capella, Ubud ©Krishna Adithya Prajogo

Het pure Bali? Dat vind je terug in het super-de-luxe Capella Ubud, ontworpen door de gerenommeerde hoteldesigner Bill Bensley. Om de 22 luxetenten en -lodges met telkens twee slaapkamers in het regenwoud bij de Wos-rivier in Ubud op te trekken, werd geen enkele boom gekapt. De sfeer is die van de Europese ontdekkingsreizigers uit de 19de eeuw, met fijne antiekstukken en met de hand gesneden houtwerk. Elke suite heeft een privéjacuzzi binnen en een badkamer buiten. En twee terrassen, perfect voor romantische etentjes.

Vanaf 680 euro voor een dubbele kamer. www.capellaubud.com

Als een kasteelheer: Provence, Frankrijk 

Chateau d'Estoublon ©rv

Het leven van Valérie Schneider-Reboul leek al helemaal uitgestippeld. Als dochter van Ernest Schneider, chairman van het luxehorlogemerk Breitling, had ze makkelijk een rol kunnen opnemen in haar vaders bedrijf. In de plaats daarvan opende ze samen met haar man een kasteel midden in de Provence, op ruim een uur rijden van Montpellier. Château d'Estoublon, vroeger al gerenommeerd voor zijn fijne olijfolie en wijnen, is een privélandgoed met wijnkelder en bistro. Het 18de-eeuwse kasteel kan ook volledig worden afgehuurd.

Prijzen op aanvraag. www.estoublon.com


Zilveren zand: Grenada, Antillen

Silversands, Grenada ©rv

Tot voor kort was het zoeken naar een luxehotel op het kleine Antilliaanse eiland Grenada. Daarin komt nu verandering: Silversands is ontworpen door de Parijse architecten AW2. Er zijn 43 suites, met als summum de negen villa's die ook te koop zijn voor bedragen tussen 5 en 10 miljoen dollar.
Andere aanraders: een 100 meter lang zwembad, een spa en een rum- en sigarenbar. Voor de golffanaten: Silversands ligt op 3 minuten rijden van de Grenada Golf & Country Club.

Vanaf 750 euro voor een suite met ontbijt. www.silversandsgrenada.com

Stijlvol onder zeil: Mediterranée, Italië 

Satori ©Stuart Pearce

De Satori mag dan al de mooiste zeilboot zijn op de Middellandse Zee, voorlopig is hij nog een goed bewaard geheim. Het schip is eigendom van het Deense koppel Claus en Jeanette Thottrup, dat in Chiusdino in Toscane ook het vijfsterrenhotel Borgo Santo Pietro uitbaat. De Satori is perfect om de Toscaanse kust of de Italiaanse eilanden te verkennen. Het 41,5 meter lange vaartuig verliet in 2017 de werf en is volledig met de hand gemaakt. Vijf suites, ontelbare hoeken en plekjes om te genieten van de views en memorabele lunches door de sterrenchef van het Borgo Santo Pietro-hotel. Fijn detail: er is een outdoorcinema op het dek.

Vanaf 53.700 euro voor een week. www.satoriyacht.com

Lees verder

Advertentie
Advertentie