sabato

Van de Seychellen tot China: reis naar 4 unieke bestemmingen

Four Seasons Desroches, Seychelles ©rv

Van witte zandstranden en azuurblauwe lagunes op de Seychellen tot een bezoek aan de culturele hoofdstad van Europa, Valletta in Malta. Deze zomer selecteert Sabato unieke bestemmingen voor een lastminute break of een volgende vakantie.

Retourtje paradijs: Desroches, Seychellen

Four Seasons Desroches, Seychelles ©rv

De Seychellen: spierwitte zandstranden, azuurblauwe lagunes, maar ook veel charme en couleur locale. Nieuw is het Four Seasons Desroches in de afgelegen Outer Islands. In de 74 kamers en suites staan Emmanuelle-rotanzetels en het restaurant zit verborgen in een oude vuurtoren. Wat evenmin ontbreekt: 14 kilometer wit zandstrand, afgezoomd met een levendig koraalrif.

Vanaf 695 euro per nacht voor een strandbungalow. fourseasons.com/seychellesdesroches

Duizend jaar oude boom: Shanghai, China

Amanyangyun, Shanghai ©rv

Amanyangyun, het jongste hotel van de Aman Resorts-groep op een boogscheut van Shanghai, is een bewaarengel van de Chinese geschiedenis. Opgetrokken rond een 17 meter hoge boom van meer dan duizend jaar oud, ligt een gerestaureerd, historisch dorp dat uit de Jiangxi-provincie komt. Zelfs het oeroude kamferwoud werd gered van de kap en hiernaartoe verhuisd. Vijftig antieke huizen verbergen 26 suites, die via details en originele kunstwerken het verhaal van hun vorige bewoners vertellen.

Een suite vanaf 660 euro, www.aman.com/resorts/amanyangyun

Hip historisch erfgoed: Senglea, Malta

Cugó Gran Macina Grand Harbour, Malte ©rv

Valletta, de hoofdstad van Malta, is hot en happening: Culturele Hoofdstad van Europa en de ideale, zonovergoten citytripbestemming. Een nieuw logeeradres is Cugó Gran Macina Grand Harbour, met 21 suites die uitkijken over de historische muren van de Senglea-wijk. Er is natuurlijk een rooftopzwembad en een restaurant dat de lokale keuken op internationaal niveau serveert. Ga voor de hoeksuite die baadt in dat speciale, Maltese licht.

Vanaf 152 euro per nacht voor een dubbele kamer. www.designhotels.com/hotels/malta

Rumble in the jungle: Cardamon Nationaal Park, Cambodja

Shinta Mani, Cambodge ©rv

Het Siam in Bangkok en het Four Seasons Tented Camp in Chiang Saen zijn iconische hotels in Thailand. Beide zijn ontworpen door Bill Bensley, de bekende Amerikaanse designer die nu opnieuw stof doet opwaaien met het Shinta Mani Wild in Cambodja - zijn eigendom trouwens. Met zijn nieuwe project wil Bensley toeristen de mogelijkheid bieden om het Cardamon Nationaal Park te ontdekken, een onbekend stukje in het zuiden van Cambodja. Het concept: 16 tenten op platformen langs een rivier in wild en onbekend Cambodja.

Prijzen op aanvraag. shintamani.com/wild

Lees verder

Advertentie
Advertentie