België boven: 8x uniek logeren in eigen land

De it-list voor België-blijvers: wat u deze zomer moet zien als u niet aan het klassieke strand wilt worden gezien. 

Bio aan de Dijle

Waar? Indrani Lodge, Loupoigne

Advertentie
Indrani Lodge, Loupoigne
©Frederic Raevens
Advertentie

Concept? Deze middeleeuwse hoeve ligt vlak bij de Dijle in het Waals-Brabantse dorpje Loupoigne. De Indrani Lodge telt vijf suites, die allemaal anders van stijl en ambiance zijn. In de nok van de boerderij bevinden zich De Loft (die extra large is) en de Berken Kamer (met uitzicht op het groen). In het Pop UP Restaurant kan je terecht voor een bio-ontbijt, maar ook voor farm-to-table gerechten, gemaakt met ingrediënten uit de biotuin. Andere aanraders? Het binnenzwembad en de sauna. En het retreatprogramma, met wellbeing- en yogasessies.

Vanaf 207 euro voor een dubbele kamer met ontbijt

Detoxen in het groen

Waar? Tiny House, Brugge 

Advertentie
Advertentie
Tiny House, Brugge
Advertentie
Tiny House, Brugge

Concept? ‘Idyllisch’ is een understatement voor dit Tiny House. Op 4 kilometer van Brugge ligt deze houten minilodge verscholen tussen het groen van Kasteel Ten Berghe. Naast het huisje bevindt zich een vijver met houten sloep, die vrij te gebruiken is.

Ideaal voor wie in deze tijden hunkert naar wat romantiek. Beneden beschikt het Tiny House over een keuken, een woonkamer met open haard en een compacte badkamer met douche en droogtoilet. Boven, in de mezzanine, staat een queensize bed. Voor wie het minder ‘tiny’ ziet, zijn er ook overnachtingsmogelijkheden in het kasteel.

Vanaf 150 euro per nacht

Architecturaal stationnetje

Waar? La Micheline, Bioul

La Micheline, Bioul

Concept? Achtereenvolgens stal, smederij en stationnetje: het vakantiehuis La Micheline in Bioul, in de provincie Namen, werd door de architectuurfotografen Anne en Jean-Luc Laloux omgebouwd tot een parel. Een waarbij ze sporen van het oude huis smaakvol mixten met nieuwe accenten in beton, ruw gezaagd hout en metaal.

Advertentie
La Micheline, Bioul

Twaalf gasten kunnen hier logeren met uitzicht op de eindeloze weilanden en bossen. In een bijgebouw bevinden zich een semiprofessionele keuken en de living. Probeer zeker de oude brood- en pizzaoven uit, of waan u even in Zuid-Frankrijk dankzij de jeu-de-boulesbaan.

Vanaf 1700 euro voor minimaal twee nachten

Cabin met hottub

Waar? Warredal Cosy Cabins, Neeroeteren

Warredal Cosy Cabins, Neeroeteren
©Mary Shoots People Photography
Warredal Cosy Cabins, Neeroeteren

Concept? In het Forest Camp van domein Warredal, in het Limburgse Neeroeteren, kan je overnachten in Cosy Cabins. De natuurhuisjes in hout - waarvan sommige toegankelijk zijn voor hondenbezitters - staan mooi verspreid over het stille, bosrijke gebied.

Sommige cabins bevinden zich hoog in een boom, andere bengelen boven het water. En allemaal hebben ze een terras met BBQ, sommige zelfs een hottub. Het zaligste? De ontbijt- of picknickmand, die elke dag netjes geleverd wordt.

Vanaf 229 euro per nacht met ontbijt, cabins voor 2 tot 5 personen

Spiegelpaleis in de Naamse bossen

Waar? MurmuresNatur, Namen

MurmuresNamur, Namen
MurmuresNamur, Namen

Concept? In het bos, daar staat een huisje. Meer bepaald: een spiegelende vakantiewoning die volledig opgaat in de bomen op de Naamse Citadel. MurmuresNamur is een luxesuite (te huur voor max. 2 personen), geïnspireerd op de luxueuze boomhutten van het Zweedse Treehotel.