sabato

Destination next: een verblijf aan het water, please!

Wara ©Eline Lonchay

Of u nu slaapt in het voormalige hoofdkwartier van de cruiseschiplijn Norwegian America Line of in een luxesafaritent aan de Stille Oceaan: met een verblijf in een van deze vijf bestemmingen voelt u de connectie met het water.

Slapen in een wijntank: Kourouta Beach, Griekenland

Dexamenes Seaside-designhotel. ©claus brechenmacher & reiner bau

Wat lange tijd een verlaten wijngoed was op Kourouta Beach in Katakolon, een kustplaatsje in de baai van Agios Andreas, op slechts 20 kilometer van de eeuwenoude Griekse stad Olympia, is vandaag het Dexamenes Seaside-designhotel.

Het designbureau K-studio richtte de 34 voormalige betonnen wijntanks in tot kamers met industriële vibes die allemaal uitzicht bieden op de Ionische Zee. Vanaf de strakke betonnen promenade gaat het rechtstreeks naar de sunloungers op het strand.

Vanaf 160 euro per nacht voor een dubbele kamer.

Mediterrane hotspot: Rovinj, Kroatië

©rv

Het charmante stadje Rovinj in Kroatië heeft er een nieuw boetiekhotel bij: Hotel Adriatic is ondergebracht in een gebouw van honderd jaar oud. Van de 18 kamers is de 'Grand Piazza Suite' dé eyecatcher: bijna 50 vierkante meter groot met een knap uitzicht én met een open haard.

Beneden is er Café Adriatic, een geliefde hotspot langs de zeepromenade en de haven van Rovinj.

Vanaf 114 euro per nacht voor een dubbele kamer. 

Maritieme connectie: Oslo, Noorwegen

©Francisco Nogueira

Jarenlang fungeerde dit gebouw uit 1919 als hoofdkwartier van de Norwegian America Line, een rederij die voer tussen Noorwegen en Amerika. Vandaag bevinden zich hier, in hartje Oslo, de 122 kamers en suites van het Hotel Amerikalinjen.

Sommige details, zoals de trappenhal, bleven na de make-over van het hotel intact. De fraaie binnentuin - die de naam 'Haven' meekreeg - is een fijne plek om de snacks en drankjes van Brasserie Atlas te nuttigen.

Openingstarief vanaf 199 euro per nacht voor een dubbele kamer. 

Safari op het strand: Atacama-woestijn, Chili

©Eline Lonchay

Toen ze in 2014 de film 'Los 33' draaiden - gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de instorting van de 'San José'-mijn in het Chileense Copiapó - kwamen de acteurs Antonio Banderas en Juliette Binoche het hotel Wara in de Atacama-woestijn inhuldigen.

Nu lanceert Wara drie luxesafaritenten aan de Stille Oceaan. Het strand van Bahía Iglesia heeft maagdelijk, wit zand dat afsteekt tegen het turkoois van de Pacific, perfect voor een picknick. Ook op het programma: duinbeklimmingen en het verkennen van de Andes-valleien.

Vanaf 160 euro voor een dubbele kamer.

Sterren langs het water: Meer van Annecy, Frankrijk

©Nicolas Matheus

Langs de oevers van het Meer van Annecy, in de Franse regio Haute-Savoie, nam binnenhuisarchitecte en kunstcurator Emilie Bonaventure de 23 kamers en suites van de iconische Auberge du Père Bise onder handen.

In 1903 was Auberge du Père Bise nog een bescheiden hut voor passanten, vandaag is het een van de meest iconische logeeradressen aan het meer.

Een plek ook waar internationale celebrity's zich kind aan huis voelen. Chef Jean Sulpice en zijn echtgenote Magali maakten zowel van de 'herberg' als van het tweesterrenrestaurant een niet te missen stopplaats.

Vanaf 210 euro per nacht voor een dubbele kamer. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie