sabato

Dromen mag: onze beste reisverhalen uit 2020

Tijdens het regenseizoen verandert de woestijn van Lençóis Maranhenses in één van de meest fotogenieke plekken ter wereld. ©Éric Martin / Figarophoto

Het bungelt ergens bovenaan ons verlanglijstje voor 2021: nog eens helemaal zorgeloos op reis. Hierbij alvast een greep uit de mooiste bestemmingen die we het afgelopen jaar ontdekten.

In het Braziliaanse dorpje Santo Amaro zit spektakel niet in glitters en luxe, wel in de fotogenieke natuur: op een boogscheut vind je de enige woestijn waarin ook zoetwaterlagunes floreren. Smaragdgroen water, golvende zandkastelen en gemoedelijke vissersdorpjes - droom gerust even weg bij deze beelden.

De woestijn van Lençóis Maranhenses: een landschap van golvende duinen en smaragdgroene zoetwaterlagunes. ©Éric Martin / Figarophoto

Decennialang was het Apfelhotel een traditionele appelboerderij. Dankzij de vierde generatie vervelde die tot een van de mooiste kuurhotels van Noord-Italië, waar je (letterlijk) kunt baden in een feeëriek ‘Lord of the Rings’-sfeertje.

Alpiene tradities en Italiaanse flair komen samen in het zopas gerenoveerde Apfelhotel. ©Alex Filz

Life-changing, zo noemde fotograaf Zeger Garré zijn genezing van het coronavirus. Al waren existentiële crises hem niet nieuw. Enkele maanden eerder al veranderde een back-to-basicsreis met serial entrepreneur Peter Paelinck zijn leven voorgoed. Het leidde tot de oprichting van Cambussa, een reisconcept voor ondernemers die willen losbreken uit hun comfortzone.

Een primitieve roadtrip veranderde het leven van tegenpolen Zeger Garré en Peter Paelinck. ©Zeger Garré

Naast de fraaie bergtoppen kun je je in dit Zwitserse skiresort slashkosmopolitische kunststad vergapen aan talloze kunstgaleries, modeboetieks en exclusieve clubs. De fijne dingen des levens zijn hier misschien nog belangrijker dan verse sneeuw in de ochtend.

Sankt Moritz is zoveel meer dan een ingeslapen bergdorpje.

Baden in bronwater en was een populaire bezigheid tussen de 18de en 20ste eeuw. Zeker toen dokter in waterkuren en frisse lucht promootten als remedie tegen tuberculose. Achteraf bleek het allemaal kwakzalverij, maar de kuuroorden voeren er destijds meer dan wel bij. Ook vandaag kan je nog steeds verzwelgen in de pracht en praal van weleer, zij het dan in opgefriste versie.

Het Friedrichsbad is al eeuwenlang de place to be voor de high society. ©Alamy

Niet alleen Durbuy veranderde de jongste jaren zowat in het Knokke van Wallonië, ook in de Famennestreek werd het 18de-eeuwse Château de Vignée gerenoveerd tot een luxehotel op maat van trendy bourgondiërs.

In het Château de Vignée ontsnap je volledig aan de coronasleur.

Vergeet berghutten en thermoskoffie: zelfs de grootste luxepaardjes sloegen in de zomer van 2020 aan het trekken. Van de Portugese kust tot de Sloveense bossen: dit zijn onze favoriete langeafstandspaden in Europa, mét stijlvolle pitstops onderweg.

Het binnenkort afgewerkte English Coast Path wordt het langste kustpad ter wereld. ©Shutterstock / Charlesy

Lees verder

Advertentie
Advertentie