‘Great Trees of Paris’-gids | Spot bijzondere bomen in Parijs

Een weekendje Parijs in het vooruitzicht? De alternatieve stadsgids ‘Great Trees of Paris’ neemt je mee langs bijzondere bomen in de Franse hoofdstad.

Voor wie Parijs van een andere kant wilt leren kennen tippen we ‘Great Trees of Paris’: een plattegrond met de vijftig oudste, zeldzaamste en meest historische bomen van Parijs.

De plattegrond is samengesteld door Amy Kupec Larue, een Parisienne die wandeltours organiseert langs al dat groen. ‘Parijs is een van de groenste hoofdsteden van Europa, met bijna vijfhonderd publieke parken, tuinen en zelfs twee stadsbossen’, zegt ze. Barnabé Moinard verzorgde de fotografie.

Advertentie
De plattegrond brengt je naar highlights en verborgen plaatsen.
©Barnabé Moinard

Afhankelijk van het seizoen past Larue haar aanbod aan. Zo is er bijvoorbeeld een wandeling langs de mooiste lentebloesems. Behalve highlights, zoals de Jardin du Luxembourg en de Jardin des Plantes, laat ze je ook verborgen plekken ontdekken, zoals het Parc Kellermann en de Jardin Shakespeare.

Een andere groene parel die je moet zien, is de sculpturale Japanse pagodeboom in Parc des Buttes Chaumont, die vervaarlijk boven het water hangt. Ook de Kentucky Coffee Tree op Square Robert Schumann is een aanrader. Die kreeg zijn naam omdat de zaadjes van de boom vroeger gebruikt werden als koffievervanger.

| Prijs | 13,95 euro
| Te koop | bluecrowmedia.com | gardenguideparis.com

Advertentie
Advertentie
Enkele stops zijn de sculpturale Japanse pagodeboom in Parc des Buttes Chaumont en de Kentucky Coffee Tree op Square Robert Schumann.

Nog een laatste tip: voor de Parijsliefhebber is er ook De Tijd-podcast ‘De ziel van Parijs’, ideaal als metgezel tijdens je groene wandeling. Te beluisteren waar je je podcasts ook haalt.

Advertentie