Hotel La Réserve van Coucke en Versluys in Knokke geopend

Marc Coucke en Bart Versluys ontvangen maandag de eerste gasten in hun vernieuwde hotel La Réserve aan de Elisabethlaan in Knokke-Heist na een groot renovatieproject.

La Réserve is sinds de opening in 1949 een vaste waarde in Knokke-Heist. Veel Hollywoodsterren, politici, koninklijke gasten, toonaangevende ontwerpers en intellectuelen logeerden al in het hotelgebouw, onder anderen Keith Haring, Brigitte Bardot, David Beckham en Paris Hilton. Jean-Claude Van Damme, een vaste hotelgast, was recent zelfs aanwezig op een van de dry-runs in het restaurant La Rigue.

Achter de schermen bij renovatie Hotel La Réserve in Knokke
Advertentie
Advertentie
Advertentie
De centrale lobby geeft toegang tot onder meer de bar, de boetiek en restaurant La Rigue van topchef Peter Goossens.
©Glenn Sestig

De Belgische investeerders Marc Coucke en Bart Versluys namen La Réserve in 2021 over en zetten een groot renovatieproject in de steigers. Het nieuwe ontwerp van Glenn Sestig Architects is een ode aan het hotel als erfgoed, met een uitstraling die meer aansluit bij de 21ste eeuw. De verbouwing gebeurde in een recordtijd van zes maanden. Bij momenten werkten er dag en nacht 350 stielmannen om de deadline te halen.

Knokse ‘Place m’as-tu vu’ krijgt nieuw gezicht
Advertentie
Advertentie

De imposante lobby van La Réserve is volledig vernieuwd. De gerenoveerde ruimte doet denken aan de mondaine tijd van de jaren 30, met een eigentijdse twist. De centrale hal doet dienst als receptie, lounge en ‘openbaar plein’ in het hotel. Ze geeft toegang tot een reeks onderling verbonden ruimtes met openbare voorzieningen: de bar, de boetiek, de multifunctionele La Réserve Signature Room (beschikbaar voor alle soorten evenementen, van tentoonstellingen tot merklanceringen), het restaurant La Rigue van topchef Peter Goossens, de private salons voor privé-evenementen of dining, en de Silver Lake Rooms (zalen voor grootschalige evenementen, van conferenties tot gala’s).

Advertentie
©Glenn Sestig | Jean-Pierre Gabriel

De binnenruimtes van het hotel zijn publiek toegankelijk en zijn een combinatie van op maat gemaakte creaties en ontwerpen van Jean-Michel Frank en Christian Liaigre. Die worden aangevuld door buitenruimtes die zich over het domein uitstrekken. Ze kijken uit op het Zegemeer van Knokke-Heist en het beroemde drijvende ballet van de Wuivende Krabben, een fonteinsculptuur van de gerenommeerde Belgische beeldhouwer Panamarenko.

Nog in aanbouw zijn een ponton om te zonnebaden op het meer en een spa- en wellnessgedeelte. Daar komen onder meer een rooftopzwembad (55 m²), een sauna, een hamam en massagecabines.

De buitenruimtes strekken zich uit over het domein en kijken uit op het Zegemeer van Knokke-Heist.
©Glenn Sestig

De hotelaccommodatie bestaat uit 79 kamers, 29 junior suites, een executive en een presidential suite, en het het royale penthouse van zo’n 270 vierkante meter.

Prijzen vanaf 359 euro per nacht.

| Website | la-reserve.be