Van Bali tot Santorini: reis rond de wereld in 5 droomhotels

In deze bijzondere hotels beleef je gegarandeerd een memorabele schrikkelnacht.

Less is more in Santorini

Check-in: Istoria, Santorini, Griekenland.

Advertentie
Advertentie

Boarding: Rechtstreekse vlucht Brussel-Thira, met Brussels Airlines.

Instagrammable: Op het eiland Santorini zijn de idyllische adressen niet meer op één hand te tellen. Toch is hotel Istoria, op het strand van Perivolos, een uitschieter. Istoria is ondergebracht in het optrekje van een excentrieke Griekse weduwe en kreeg de voorbije zeven maanden een grondige make-over.

Advertentie
Advertentie

Met zijn dikke witte muren van kalksteen, gewelfde ruimtes, ronde poorten en grijsbeige kleurenpalet past het perfect bij de kloosterachtige en tegelijk moderne architectuur van het eiland. Een oase van rust aan een zwart zandstrand met twaalf suites, een overloopzwembad, een spa en een mediterraan restaurant onder leiding van chef-kok Alexandros Tsiotinis (opgeleid bij Noma). Vanaf 312 euro per nacht in een tweepersoonskamer, inclusief ontbijt. 

Istoria, Santorini

 Wijn en kunst in Chili

Advertentie
Puro Vik Chili

Check-in: Puro Vik, Chili.

Boarding: Vlucht Brussel-Santiago (via Madrid, waar je overstapt op Iberia/Latam Airlines). Vanaf Santiago is het nog twee uur rijden.

Instagrammable: Zakenman slash kunstverzamelaar Alexander Vik en zijn vrouw Carrie bezitten in Chili een van de mooiste wijngaarden van Zuid-Amerika. In de vallei van Millahue bouwde het koppel enkele jaren geleden het hotel Vik Chile, dat 22 kamers telt en wat weg heeft van het Guggenheim Museum van architect Frank Gehry.

Maar nóg indrukwekkender is Puro Vik, een splinternieuwe verzameling ‘glass rooms’: 19 glazen casa’s met een spectaculair uitzicht op de Andes. Elke transparante villa van Puro Vik is ingericht in loftstijl, heeft een privéterras én een buitenbad waar het zalig relaxen is. Vanaf 1100 euro per nacht in een tweepersoonskamer. 

 Luxetent in Namibië

Check-in: Zannier Hotels Sonop, Namibië.

Boarding: Vlucht Brussel- Windhoek, met tussenstop in Frankfurt (Lufthansa/Air Namibia). Daarna neemt u ofwel een vliegtuigje (Sonop beschikt over een eigen landingsbaan) ofwel reist u met de auto naar het hotel (5 uur rijden).

Instagrammable: Het jongste pareltje van Arnaud Zannier is een aanrader voor avontuurlijke reizigers. De lodge op palen, die recht uit de film ‘Out of Africa’ lijkt te komen, bevindt zich in een landschap met indrukwekkende rotspartijen. Opmerkelijk: dit kamp in aardse tinten is zo opgetrokken dat het, als het ooit weer moet worden afgebroken, zero impact heeft op natuur en landschap. Vanzelfsprekend produceert het ook zijn eigen elektriciteit.

Tien luxetenten staan er, met hemelbedden en een interieur met mahoniehouten meubelen, telescopen, reiskoffers en oude kaarten. Nadat u de woestijn te voet, per e-bike of te paard hebt ontdekt, kunt u ‘s avonds aanschuiven voor een galadiner, inclusief  zilveren bestek en butlers met witte handschoenen. Vanaf 625 euro per nacht in een tweepersoonskamer (volpension).

Zannier Hotels Sonop, Namibië

Fata morgana in de Israëlische woestijn

Check-in: Six Senses Shaharut, Israël.

Boarding: Vlucht Brussel-Ramon, vlak bij de stad Eilat. Vandaar is het nog 45 minuten rijden tot het hotel. U kunt de Six Senses met de wagen ook bereiken vanuit Tel Aviv, Jeruzalem of Petra (Jordanië). Reken op een reistijd van 3 tot 3,5 uur.

Instagrammable: De 58 suites en villa’s van Six Senses Shaharut bevinden zich in het hart van de rotswoestijn, aan de rand van een spectaculaire klif. Het hotel is gebouwd met lokale rotsblokken. De bovennatuurlijke, bijna Bijbelse omgeving draagt alleen maar bij aan het unieke karakter. De woestijn is bovendien het perfecte terrein om te ontspannen.

Een tocht naar de Makhtesh Ramon-erosiekrater is sowieso onvergetelijk. In het buitenrestaurant kunt u genieten van de bedoeïense gastronomie. Vanzelfsprekend zijn er ook een spa, een binnen- en buitenzwembad en een openluchtbioscoop. Officiële opening in juni 2020. Prijs op aanvraag. 

Six Senses Shaharut

Bali 2.0 

Check-in: The Datai Langkawi, Kedah, Maleisië.

Boarding: Vlucht Brussel-Langkawi, met tussenstop in Doha via Qatar Airways.

Instagrammable:  The Datai Langkawi opende in 1993 zijn deuren, midden in een miljoenen jaar oud bos. De architecten hebben het hotel bewust 200 meter hoger dan het strand neergezet, een strand dat volgens National Geographic tot de tien mooiste ter wereld behoort.

Fastforward naar 2020: na meer dan een jaar renoveren heeft deze oase van luxe en natuur zopas haar deuren heropend. Het authentieke karakter is gebleven en aangevuld met een schitterende Datai Estate Villa met butler en privéchef en een nieuwe spa met vijf paviljoenen. Vanaf 289 euro per nacht in een tweepersoonskamer. 

The Datai Langkawi, Maleisië
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer