Vergeet New York, ontdek Kansas City (met dank aan Taylor Swift)

Vergeet New York, Kansas City is de nieuwe place to be in de Verenigde Staten, met een levendige kunst- en muziekcommunity, knappe boetieks en een rijke culinaire scene.

Kansas City stond al op heel wat must-visitlijstjes, maar nu zangeres Taylor Swift een relatie heeft met Travis Kelce, dé ster van het American footballteam Kansas City Chiefs, is het hek helemaal van de dam. Swift verblijft geregeld in Kansas City, aan de grens van de staten Kansas en Missouri, en ze wordt vanzelfsprekend gevolgd door horden fans – ‘Swifties’ die de stad ontdekken

Where to sleep | Aida

Advertentie
©Courtesy of Aida
Advertentie

In het hart van de historische wijk Country Club Plaza opende zopas het boetiekhotel Aida. Van de muziek en het parfum die je bij de deur begroeten tot het glazen servies en het meubilair, alles is zorgvuldig curated.

Vanaf 118 dollar per nacht in een tweepersoonskamer. aidakc.com

What to visit | Crossroads Arts District

©Shutterstock
Advertentie
Advertentie

Elke eerste vrijdag van de maand blijven meer dan zestig kunstgaleries en winkels tot ‘s avonds laat open: de langste kunstwandeling in de VS. Zeker doen: Hilliard Gallery en Kauffman Center for the performing arts.

What to eat | Baba’s Pantry

Baba's Pantry
©Courtesy of Baba's Pantry

Bij Baba’s Pantry weten ze wat familierecepten zijn: hummus, baba ganoush, tabouleh, fatoush, maar ook falafel en kebab. Midden-Oosterse gerechten bereid door de familie Baba, eenvoudig, maar bijzonder smaakvol.

Advertentie