Vijf droomhotels voor na de lockdown, van Costa Rica tot Kyoto

Wanneer en of we deze zomer terug onze biezen mogen pakken richting buitenland, is nog niet duidelijk. Maar dat betekent niet dat we niet alvast kunnen dromen van deze prachthotels. Want één ding weten we wel zeker: zodra de coronamaatregelen het toelaten, heeft u die luxevakantie dubbel en dik verdiend.

Ecolodge in Panama

Op Islas Secas, een vulkanische archipel in Panama bouwde de miljardair Louis Bacon enkele ecolodges.
Advertentie

Check-in: Islas Secas, Panama.

Instagrammable: Een vulkanische archipel die al 600 jaar onbewoond is en bestaat uit veertien eilanden, waarvan er dertien altijd ongerept zullen blijven. Vorig jaar geopend door de Amerikaanse hedgefondsbeheerder, miljardair en filantroop Louis Bacon. Op het grootste eiland, dat zich laat omzomen door de blauwe Golf van Chiriqui, staan slechts een paar ecolodges, samen goed voor een capaciteit van 18 gasten.

Check it out: De dag is zo gevuld met nietsdoen, al dan niet langs het water. Maar je kunt ook kajakken, peddelsurfen, snorkelen, vissen of een bootje nemen naar het Coiba National Park: Unesco-werelderfgoed met een speciaal, beschermd maritiem gebied.

Prijs op aanvraag. www.islassecas.com

Moderne ryokan in Japan

De derde vestiging van de Aman-groep, gelegen in Kyoto, is een hedendaagse interpretatie van de ryokan.
Advertentie
Advertentie

Check-in: Aman Kyoto, Japan.

Instagrammable: De derde vestiging van de Aman-groep in Japan omvat behalve een centraal paviljoen ook zes gastenverblijven, met telkens 26 kamers, opgetrokken op de heuvelterrassen. Deze hedendaagse interpretatie van de ryokan (een traditioneel Japans pension), getooid in donkere tinten, heeft ook een kuuroord dat lokaal bronwater gebruikt en zich deels buiten bevindt.

Check it out: Het terrein omvat 29 hectare bos en een tuin van 3 hectare, allemaal op amper een halfuur rijden van Kyoto. Aan de voet van de Hidari Daimonji-berg ligt de Kinkaku-ji-tempel, die met zijn Gouden Paviljoen op het water lijkt te drijven.

Vanaf 1275 euro per nacht. www.aman.com

Tussen jungle en vulkaan in Costa Rica

Nayara Tented Camp in Costa Rica is een van de eerste ecolodges van Centraal-Amerika.
©Brice Ferre Studio

Check-in: Nayara Tented Camp, Costa Rica.

Instagrammable: Neen, dit is niet de Afrikaanse bush! Nayara Tented Camp is een van de eerste ecolodges van Centraal-Amerika. Vijftien gasten kunnen er terecht in ruime en luxueuze tenten, gebouwd op een heuvel met uitzicht op de Arenal, een slapende vulkaan. Tip: de kleine privézwembaden worden gevoed door natuurlijke warmwaterbronnen.

Check it out: Tijdens de bouw van het tentenkamp verbonden de eigenaars zich ertoe om de hele heuvel opnieuw te beplanten, onder meer met honderden guarumo-bomen. Die heuvel vormt intussen weer de habitat van meer dan tientallen soorten dieren.

Prijs op aanvraag. www.nayaratentedcamp.com

The Wild West in Texas

Het Wilde Westen revisited in Willow House in Terlingua, Texas, VS.

Check-in: Willow House in Terlingua, Texas, VS.

Instagrammable: Dit lijkt wel een XXL-versie van een sculptuur van Donald Judd. Ook al omdat Marfa, het mekka van de Amerikaanse minimal art, op amper twee uur rijden ligt. In deze Texaanse woestijn trekken twaalf kleine betonnen ‘casita’s’ op rotsachtig terrein de kaart van het minimalisme, geraffineerd en met een eigentijdse retro-cool. De kleine ranch, gelegen tegen de rand van het Big Bend National Park, biedt plaats aan 26 gasten. Die er in alle rust kunnen ontspannen, met uitzicht op het majestueuze Chisos-gebergte.

Check it out: Wie zich verveelt in de rauwe, ongerepte wildernis kan zich in Terlingua even de ‘poor lonesome cowboy’ wanen: het nabijgelegen mijndorp is een spookstad. Vanaf 215 euro per nacht. www.willowhouse.co

Uitzicht op de sterrenhemel in Namibië

Sossusvlei Desert Lodge bevindt zich in het uitgestrekte NamibRand-natuurreservaat in Namibië.

Check-in: &Beyond Sossusvlei Desert Lodge, Namibië.

Instagrammable: Een mooier decor dan de eindeloze Namib-woestijn kun je bijna niet vinden. En toch, wie uit het dakraam van de tien suites - die onlangs nog een make-over kregen - tuurt, zal wellicht nóg stiller worden. Met dank aan de adembenemende sterrenlandschappen ’s nachts.

Check it out: Sossusvlei Desert Lodge bevindt zich in het uitgestrekte NamibRand-natuurreservaat, dat alleen toegankelijk is voor gasten van de lodge. Het is ook het enige ‘Dark Sky Reserve’ op het Afrikaanse continent. Stargaze away…

Vanaf 544 euro per nacht per persoon, in volpension, inclusief services zoals een tocht per elektrische fiets of quad, safari, sterrenkijken met een astronoom, excursie naar Sossusvlei... www.andbeyond.com

Advertentie