sabato

Zuid, zuiders, zuidst: van Griekenland tot Antartica

Zuid-Afrika ©rv

Let's go down: van het zonnige Griekse schiereiland Chalkidiki over een wildreservaat verborgen in het Krugerpark tot een reis naar de zonsverduistering in Antarctica.

Tennissen à la Nadal: Chalkidiki, Griekenland

©rv

Het Spaanse tennisicoon Rafael Nadal deelt zijn expertise voortaan met het bekende Sani-resort op het Griekse schiereiland Chalkidiki. Het nieuwe tenniscentrum daar zal dezelfde trainingsmethodes gebruiken die Nadal naar de top brachten. Gasten kunnen er ook kennismaken met de technische en fysieke aspecten van het tennisspel, en krijgen inzicht in Nadals persoonlijke waarden en mentale training.

Vanzelfsprekend kunt u ook een balletje slaan op een van de acht gloednieuwe gravelbanen.

Vanaf 234 euro per nacht in een junior suite in halfpension. 

Privacy in de bush: Krugerpark, Zuid-Afrika 

Zuid-Afrika ©rv

In het 10.000 hectare grote wildreservaat Thornybush, verborgen in het Krugerpark in Zuid-Afrika, heeft een nieuwe lodge de deuren geopend: Kubili House. Vanaf het terras kijk je uit op een poel waar de 'big five' (leeuwen, olifanten, luipaarden, buffels en neushoorns) komen drinken.

Kubili heeft ook eigen jeeps - ideaal dus voor een tailormade safari door het park. De residentie zelf omvat vijf slaapkamers, maar ook drie zwembaden, een spa en een stoombad. Elk verblijf is er op maat: een culinair team, een conciërge en safari-experts staan dag en nacht voor de gasten klaar.

Vanaf 1.750 euro per persoon per dag, all-in. Prijs op aanvraag voor het hele huis. 

Varen naar het zonnetje: Weddelzee, Antarctica

©rv

Winter 2021: het lijkt nog lang. Toch kunnen eclipsjagers, natuurliefhebbers en cruisefanaten nu al een reis boeken naar Antarctica in november-december 2021. Op dat moment vindt boven het witte continent een totale zonsverduistering plaats. In totaal duurt de reis 19 dagen, en op 4 december zullen de passagiers de nieuwe maan tussen de zon en onze aarde zien schuiven.

Twee schepen, de M/V Plancius en de M/V Hondius, varen naar het pakijs van de Weddelzee, zodat de gasten de zon-eclips kunnen aanschouwen vanaf een van de meest buitenaardse locaties op de wereld. Vertrek vanuit Ushuaia, Argentinië.

Vanaf 13.350 euro per persoon. 


 

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie