A Food Affair | Gent

In welke restaurants eet tweesterrenchef Michaël Vrijmoed van restaurant Vrijmoed? In zijn top 5 staat onder andere restaurant A Food Affair in Gent.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

Hier zou ik elke week kunnen eten als ik er de tijd voor vond. Op tafel komen authentieke Aziatische gerechten, verrassend genoeg bereid door een Belgisch koppel dat hier al vele jaren gepassioneerd mee bezig is. Door veel te reizen hebben ze zich deze keuken helemaal eigen gemaakt, en ik heb hen enorm zien evolueren. Bestel zeker de gai yang, gegrilde kippensatés met huisgemaakte pindasaus. Het is vooral een fijne, laagdrempelige plek, met een ongedwongen sfeer. Wel reserveren, want het zit bijna altijd vol.’

Advertentie
Advertentie

Michaël Vrijmoed

Hij werkte jarenlang bij ’t Laurierblad en Hof van Cleve, maar al onmiddellijk nadat Michaël Vrijmoed in 2013 in het centrum van Gent zijn eigen restaurant opende, verleidde hij foodies met zijn aparte stijl. Als een van de beste groenterestaurants van België serveert hij avant-gardegerechten die het hoofdproduct zelden uit het oog verliezen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer