A Table | Sint-Martens-Latem

In welke restaurants eet tweesterrenchef Ralf Berendsen van La Butte aux Bois? In zijn top 5 staat onder andere restaurant A Table in Sint-Martens-Latem.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Een charmant adres met een Belgisch-Franse keuken, dat ook altijd vol zit met vaste klanten. Het lunchconcept, waarbij je zelf een voor- en hoofdgerecht kunt kiezen, is top. Ze werken met een kleine kaart, met veel klassiekers. Ik snap dat veel restaurants met vaste menu’s werken, het maakt het makkelijker qua organisatie, bestellingen, personeel... Maar ik ben blij dat er zaken zijn als deze, waar ik à la carte kan kiezen waarin ik op dat moment zin heb. En ook: dat ik eens kan proeven uit het bord van mijn tafelgenoot die iets anders heeft besteld – dat soort dingen hoort voor mij bij het plezier van uit eten gaan.’

Advertentie

Ralf Berendsen

Bij de Nederlander Ralf Berendsen voel je de ambitie: soms lijkt het wel of de tweesterrenchef naar een derde ster solliciteert. In de keuken van La Butte aux Bois in Lanaken combineert hij verschillende luxeproducten in één gerecht – zoals coquille en wagyu – en houdt hij het spannend door exotische toetsen toe te voegen.

©Stefaan Temmerman
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer