Album | Antwerpen

In welke restaurants eet tweesterrenchef Nick Bril van restaurant The Jane? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Album in Antwerpen.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Een eigenzinnige zaak op Antwerpen-Zuid die net voor de lockdowns opende en een van mijn vaste stekken is geworden. Ze werken met een kleine kaart vol verfijnde gerechten en topwijnen, maar in een ongedwongen setting die meer aanvoelt als een koffiebar dan een restaurant. En heel gedurfd: ‘s avonds zijn ze gesloten. Een mooi voorbeeld van jonge mensen die een gezinsleven proberen te combineren met horeca-ambities. Perfect voor mij, want ik kan hier op maandag na een heftig weekend om 15:00 uur komen lunchen.’

Advertentie
Advertentie

Nick Bril

Hij begon zijn carrière in de schaduw van Sergio Herman, maar de Nederlandse chef Nick Bril heeft toch maar mooi op eigen kracht twee sterren veroverd voor The Jane. In het flitsende designrestaurant in een voormalige kapel serveert hij ragfijne, bewerkelijke gerechten met veel details.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer