Alchemist | Kopenhagen

In welke restaurants eet tweesterrenchef Jan Tournier van restaurant Cuchara? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Alchemist in Kopenhagen.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Qua beleving is dit het summum, je krijgt hier het gevoel dat je in een film beland bent. Het decor is een beetje bizar en over the top, en ook de gerechten – soms wel vijftig tijdens een ervaring die soms vijf uur duurt – zijn af en toe vergezocht. Bij kabeljauw komt een soort eetbaar plastic om de pollutie van de oceaan aan te klagen. Maar tegelijk is het een geweldige trip. Ik sta er nog altijd van te kijken hoe je zo’n restaurant voor elkaar krijgt. Het is de spectaculairste plek waar ik ooit gegeten heb.’

Advertentie
Advertentie

Jan Tournier

Sushi met truffel en foie gras. Parels van shiso. Planktonpuree met hooi-olie. Chef Jan Tournier serveert in Cuchara gerechten die al even wonderbaarlijk zijn als het interieur dat hij zelf bedacht – tegen het plafond zweeft een boomstam. Michelin beloont zijn talent sinds 2019 met twee sterren.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer