Asador Etxebarri | Baskenland

In welke restaurants eet tweesterrenchef David Martin van restaurant La Paix? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Asador Etxebarri in het Baskenland.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

Hier heb ik de beste maaltijd van mijn leven gegeten, lang voor er sprake was van een Michelinster en de ‘50 Best’-lijst. Nog nooit heb ik iemand meegemaakt die zo meesterlijk boven een open houtskoolvuur kookt als Victor Arguinzoniz. Zijn chorizo met linzen is zo lekker dat je ervan zou gaan wenen. De chef is een freak van het vuur – dat is al meer dan dertig jaar het centrum van zijn keuken. Bijna alles bereidt hij op houtskool, zelfs kaviaar, op toestellen die hij zelf ontworpen heeft. Door zo obsessief alles uit te puren, is hij voor mij de meest Japanse van alle Europese chefs. Tegelijk is hij heel eenvoudig gebleven: hij staat nog elke dag in zijn T-shirt in de keuken, in het dorp waar hij geboren is.’

Advertentie
Advertentie

David Martin

Fransman David Martin leerde de grote gastronomie kennen als kok bij Alain Passard van l’Arpège in Parijs. Daarna week hij uit naar Brussel, waar hij van La Paix een high-endrestaurant maakte dat al snel geknuffeld werd door de gidsen. Martin weet met krab en koffie of citroen, kaviaar en langoustine gerechten met een zelden geproefde intensiteit te maken.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer