Bachtekerke | Bachte-Maria-Leerne

In welke restaurants eet tweesterrenchef Bart Desmidt van restaurant Bartholomeus? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Bachtekerke in Bachte-Maria-Leerne.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Met zijn gezellige inrichting en zijn mooie setting aan de Leie is dit een pareltje met een goede bistrokeuken en hedendaagse gerechten. De ambiance en de bediening maken dat ik me op mijn gemak voel. Je eet hier een klassiek garnaalkroketje of een tartaar met een frietje: het is allemaal heel verzorgd bereid. Ze hebben ook een mooie wijnkaart: meer heeft een mens niet nodig.’

Advertentie

Bart Desmidt

Veel ervaring had Bart Desmidt niet toen hij de speelgoedwinkel van zijn ouders in Knokke-Heist omtoverde tot restaurant. Eind 2019 besliste hij dat het tijd was voor iets anders, en nu zet hij met Bartholomeus in op een kleinschaliger concept met een eettoog en één menu voor iedereen.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer