In welke restaurants eet tweesterrenchef Michaël Vrijmoed van restaurant Vrijmoed? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Bar Bask in Gent.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Een voormalig tankstation is op een coole manier omgebouwd tot een Baskisch geïnspireerd grillrestaurant. Het ruwe, industriële karakter van het interieur is nog aanwezig, en het concept is speels en een tikje rock-’n-roll. De kaart geeft je de vrijheid om te kiezen wat je wilt, hoeveel je wilt, in de volgorde die je wilt. Ik heb er al superlekkere gegrilde gambero rosso gegeten, en een dorade in de korst. Niemand wil altijd een volledig degustatiemenu van zeven gangen: dit is een heel eigentijdse manier om je klanten te bedienen.’

Advertentie
Advertentie

Michaël Vrijmoed

Hij werkte jarenlang bij ’t Laurierblad en Hof van Cleve, maar al onmiddellijk nadat Michaël Vrijmoed in 2013 in het centrum van Gent zijn eigen restaurant opende, verleidde hij foodies met zijn aparte stijl. Als een van de beste groenterestaurants van België serveert hij avant-gardegerechten die het hoofdproduct zelden uit het oog verliezen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer