In welke restaurants eet tweesterrenchef Sang Hoon Degeimbre van restaurant L'Air Du Temps? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Barge in Brussel.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Barbara en Grégoire, het koppel achter deze gastro-bistro bij het kanaal, hebben een verleden bij L’air du temps. Zij was er sommelier, hij kok. Samen tonen ze hier hoe interessant hedendaagse gastronomie kan zijn die dicht bij de natuur blijft. Dat de ingrediënten en de wijn bio zijn, dat is evident, maar Barbara en Grégoire brengen een keuken die heel naturel proeft en toch diepe smaken heeft – onder meer door groenten en fruit te fermenteren en de jus ervan te gebruiken. Ze leggen allebei heel goed uit waar Barge voor staat: ook dat maakt deel uit van een mooie gastronomische beleving.’

Advertentie
Advertentie

Sang Hoon Degeimbre

Sang Hoon Degeimbre werd in Zuid-Korea geboren, maar groeide op in een Waals adoptiegezin. Sinds de verhuizing naar een vierkantshoeve in Liernu zijn groenten en kruiden uit zijn tuin de belangrijkste inspiratiebron. Ook in zijn andere restaurants San, Sablon en Vertige is zijn zerowastefilosofie de leidraad.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer