Bella Via | Neerpelt

In welke restaurants eet tweesterrenchef Jan Tournier van restaurant Cuchara? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Bella Via in Neerpelt.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Dit is een toffe zaak waar ik geregeld kom omdat ze vlak bij mij thuis ligt. Patty Bellavia heeft sinds een paar jaar het restaurant van haar ouders overgenomen. De chef is Carlo Didden. Ik wist dat hij ooit een hele reputatie had met De Kleine Zavel, het restaurant in Antwerpen dat vroeger heel hip was, al ben ik er nooit geweest. Hier zie je dat talent terugkomen. Hij werkt met mooie producten als kreeft en hamachi (geelvinmakreel) en geeft daar een eigen twist aan: heel persoonlijk en verrassend.’

Advertentie

Jan Tournier

Sushi met truffel en foie gras. Parels van shiso. Planktonpuree met hooi-olie. Chef Jan Tournier serveert in Cuchara gerechten die al even wonderbaarlijk zijn als het interieur dat hij zelf bedacht – tegen het plafond zweeft een boomstam. Michelin beloont zijn talent sinds 2019 met twee sterren.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer