Benoit & Bernard Dewitte | Kruisem

In welke restaurants eet tweesterrenchef Nick Bril van restaurant The Jane? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Benoit & Bernard Dewitte in Kruisem.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Ik vind Benoit Dewitte simpelweg een van de beste chefs van ons land, hoewel hij wat minder in de spotlights staat. Hij kookt licht en vrouwelijk en fris, met veel groenten en verse kruiden. Terwijl veel chefs zich gingen inspireren op de soberheid van de nordic kitchen, voel je bij hem nog zijn achtergrond in de Provence (Dewitte kookte bij L’Oustau de Baumanière in Les Baux-de-Provence en bij Wout Bru in Eygalières, nvdr.). Het is een verfijnde keuken die toch warm en mediterraan is, los van alle trends. Ik wens de broers héél hard een tweede ster toe.’

Advertentie
Advertentie

Nick Bril

Hij begon zijn carrière in de schaduw van Sergio Herman, maar de Nederlandse chef Nick Bril heeft toch maar mooi op eigen kracht twee sterren veroverd voor The Jane. In het flitsende designrestaurant in een voormalige kapel serveert hij ragfijne, bewerkelijke gerechten met veel details.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer