Bistrot Blaise | Marche-en-Famenne

In welke restaurants eet tweesterrenchef Pierre Résimont van restaurant L'Eau Vive? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Bistrot Blaise in Marche-en-Famenne.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Een medewerker van mijn bistro, Le Comptoir, heeft me een etentje cadeau gedaan in dit kleine nieuwe restaurant en ik was onder de indruk van de aanpak van chef François-Xavier Simon. Hij gaat zeer respectvol om met elk product, zodat de kwaliteit ervan tot zijn recht komt. Een duif liet hij eerst op het karkas garen, en pas daarna haalde hij de filets er af. Bij een gerecht rond kreeft had hij alleen wat ‘coco de paimpol’-boontjes nodig om er een knap geheel van te maken. Ook zijn kroket van varkenspoot is top. Hier wil ik graag opnieuw naartoe: voor mij is het dé ontdekking van het jaar.’

Advertentie

Pierre Résimont

Een voormalige molen langs een zijriviertje van de Maas is het charmante decor voor de genereuze gerechten van een van de allerbeste chefs in Wallonië: Pierre Résimont. Rond zijn gastronomisch restaurant L’Eau Vive heeft de fan van de vernieuwende klassieke productkeuken inmiddels een klein imperium uitgebouwd.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer